В проектокабинета на ИТН има серия от номинации, които будят

...
В проектокабинета на ИТН има серия от номинации, които будят
Коментари Харесай

Румен Петков: Петър Илиев „занули“ Трифонов

В проектокабинета на Има Такъв Народ има серия от номинации, които будят въпроси. Това разяснява пред медиите в Плевен ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, оповестиха от пресцентъра на партията. Петков добави, че по този начин образуваният състав на предлагането на партията на Слави Трифонов издава изтощение, липса на капацитет, воля да се ръководи страната и кадрова отпадналост, а тези, които са предложили на Трифонов персоните в кабинета, не обичат водача на Има Такъв Народ.

Колкото до показания претендент за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев, Петков заяви, че сега на неговото кандидатиране Илиев е длъжностно лице на страната Барбадос. По думите на водача на АБВ в отговор от Министерството на външните работи на питане по Закона за достъп до социална информация излиза наяве, че като почетен консул на Барбадос Илиев разполага и с обичайните за задачата атрибути, като кола с дипломатически номер, офис, недостижим за полицейски инспекции и т. н.

„ Да предложиш длъжностно лице на непозната страна за член на нашето държавно управление е грозно, оскърбление на България, българските институции и българското общество “, уточни Румен Петков и заключи, че Петър Илиев, изключително с последното си медийно присъединяване, е „ занулил “ Трифонов.

Председателят на Политическа партия АБВ изясни, че по отношение на необикновената обстановка с проектокабинета и отдръпналия се кандидат-премиер, по закон процедурата би трябвало да завърши с гласоподаване в Народното събрание и едвам тогава да се следват останалите институционални стъпки.

Румен Петков е безапелационен, че би трябвало да се търси излаз посредством сформиране на кабинет с десетина общи за страната цели, който да работи до март 2022 година, когато да бъде оценен и, съгласно обстановката, да се види тогава дали мандатът му да бъде удължен. Според него измежду наложителните национални цели са Зелената договорка и гарантиране на енергийната сигурност, възобновяване и средствата за задачата.

„ Енергийната сигурност на България е под опасност “, уточни Петков и напомни кардиналната позиция на АБВ по този въпрос. „ Енергийната сигурност на България е стратегически въпрос, който би трябвало да бъде измежду главните цели на идващ кабинет “, посочи Петков.

„ Пускането на нови блокове на „ Марица-Изток 2 “ значи оскъпяване на тока. На България ѝ трябват енергоблок едно и две на АЕЦ-Белене и 7 и 8 на АЕЦ - Козлодуй “, е безапелационен той.
„ Забавянето на осъществяването на плана АЕЦ - Белене е пагубно, това е мощното за България решение “, сподели Петков и акцентира, че централата би трябвало да бъде държавна.

Бел.ред.
2.5 млн. българи мажоритарни избори в два тура за Народно събрание, само че политиците отхвърлят да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР