В проекта са включени шест държави, сред които и България Благодаря

...
В проекта са включени шест държави, сред
които и България Благодаря
Коментари Харесай

Стартира проект „ Подобряване на безопасността на пътищата в ЕС“

В плана са включени шест страни, сред които и България

Благодаря на сътрудниците от Европейската комисия и Европейския съвет по сигурност на превоза за предложението към България да стане част от плана, сподели заместник-министърът Красимир Ципов при разкриване на международната конференция, с която се поставя началото на работата по план

„ Подобряване на сигурността на пътищата в Европейски Съюз “. По думите му пътнотранспортните катастрофи и последствията от тях са сред най-актуални проблеми в световен мащаб, а успешният отговор може да бъде постигнат само с интензивно междуведомствено взаимодействие сред всички участници в процеса. Като израз на устрема на българското държавно управление да осигури единен метод във образуването и прилагането на политиките в региона на пътната сигурност, заместник-министърът напомни приетата Националната тактика за подобряване на сигурността на придвижването по пътищата на Република България за периода 2011-2020 година, както и създадената Държавна организация по пътна сигурност. Предприетите целенасочени действия следват най--добрите европейски практики, уточни още Красимир Ципов и изрази вяра, че актуалният план ще даде забележителна добавена стойност, а придобитият от него опит ще бъде използван и при създаването на Национална тактика за възстановяване на безопасността на придвижването през следващия интервал 2021-2030 година, работата по която стартира, добави още заместител - министърът.

За нас е доста значимо да забележим толкова представители на разнообразни институции тук, които дружно поставят усили в тази област. Това е един общ проблем за всички европейски страни и би трябвало да бъде решаван взаимно, отбеляза заместник-директор на Генерална дирекция „ Мобилност и превоз “ – ЕК Матю Болдуин. Това, което желаеме да постигнем с този план, е да използваме опита на Европейския съвет за подобряване на пътната сигурност, имаме една и съща цел – да понижим броя на жертвите на пътя. Изпълнителният директор на Европейски съвет за безопасност на превоза Антонио Авеносо разясни, че в плана са включени шест страни, финансиран е и се ръководи от Европейска комисия. Следващите три години ще се учим един от различен и изрази упованието, че обменът на опит ще докара до цялостното намаляване на жертвите на пътя.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР