В продължение на повече от половин век невролозите смятаха, че

...
В продължение на повече от половин век невролозите смятаха, че
Коментари Харесай

Дълготрайните спомени не са просто краткотрайни спомени, преместени на друго място

В продължение на повече от половин век невролозите смятаха, че дълготрайните мемоари са просто кратковременни мемоари, които са били ”складирани ” за непрекъснато.

Ново проучване откри, че невронните вериги, виновни за паметта, демонстрират, че този модел е евентуално неправилен, и че и двата типа мемоари се основават по едно и също време, само че дълготрайните остават “мълчаливи ” за интервал от време.

Размесването, което се следи при спомените е предиздвикало невролозите да одобряват, че краткотрайните мемоари се образуват и съхраняват в хипокампуса на мозъка, преди да се пренесат като повсеместен пакет на друго място за непрекъснато.

Но в този момент учените са разкрили, че специфични неврони, наречени енграми, вземат участие в характерните процеси по образуване и извикване на спомените.

“Нашите резултати се опълчват на общоприетата доктрина на консолидацията на спомените, която твърди, че вие последователно пренасяте спомените. Вашата дълготрайна памет е към този момент тук, ” изяснява Такаши Китамура, един от създателите на изследването изследването. 

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР