В продължение на няколко години американският милиардер Илон Мъск тайно

...
В продължение на няколко години американският милиардер Илон Мъск тайно
Коментари Харесай

Илон Мъск финансирал тайно консервативна онлайн кампания за критика срещу Байдън

В продължение на няколко години американският милиардер Илон Мъск скрито е финансирал консервативна политическа група, която подлага на критика актуалната президентска администрация на Съединени американски щати отпред с президента Джо Байдън. Това оповестява Reuters, като се базира на източници, предава " Фокус ".

Двама души, осведомени със обстановката, разкриват пред медията, че приносът на Мъск за построяването на Building America's Future е почнал преди 2022 година. Твърди се, че тези дарения възлизат на милиони долари и доста са подобрили медийните благоприятни условия на организацията.

В продължение на доста години ексцентричният бизнесмен се пробва да заобикаля директна интервенция в политиката и обществено да дава желание на която и да е от американските политически партии. Това се промени едвам в средата на тази година, когато той обществено поддържа републиканеца Доналд Тръмп.

Въпреки че Мъск отхвърли каквото и да било желание да оказва помощ на някой от претендентите през март тази година, даренията за Building America's Future демонстрират, че той към този момент е употребявал големите си запаси, с цел да финансира дясното придвижване в Съединени американски щати.

В същото време събеседниците на организацията акцентират, че Мъск е положил старания тези вноски да останат в загадка. Източниците споделят, че са научили за даренията от водачите на организацията или хора, свързани с нея, както и от асистент на самия Мъск.

През последните две години Building America's Future бе сериозна към администрацията на Байдън, изключително във връзка с незаконната имиграция, която Мъск постоянно разяснява.
Организацията неотдавна пусна видео онлайн, в което се твърди, че вицепрезидентът Камала Харис, съперникът на Тръмп на изборите през ноември, сякаш е " водела нашествието " на мигрантите през мексиканската граница и постоянно е " поставяла незаконните имигранти преди всичко ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР