В продължение на няколко дни статия на българския журналист и

...
В продължение на няколко дни статия на българския журналист и
Коментари Харесай

"Ню Йоркър" разказва за екстравагантното изобилие в изкуството на Иво Димчев

В продължение на няколко дни публикация на българския публицист и публицист Димитър Кенаров стои на напред във времето на уеб страницата на американското списание " Ню Йоркър " (The New Yorker), известно със своите мнения, есета и рецензия. Кенаров е посветил текста си на авангардният пърформънс актьор със театрални провокации против табутата.

За Иво режисьорът Дейвид Линч споделя, че е „ извънреден и светът има потребност от него “. Той е повсеместен актьор, чиито осъществявания са цялост от музика, танци и спектакъл. Заедно със 100 кила е създател е на хитa „ Баница “, който е гледан над милион пъти в YouТube. През 2018 година се класира на кастингите на английски музикален формат с три пъти " Да ", като само Луи Томлинсън не го поддържа.

Като негов почитател журналистът Димитър Кенаров взема решение да опише за неповторимото творчество на Иво Димчев. Кенаров, който също е стихотворец и книжовен критик, е създател на публикации за Esquire, Outside, The Nation, The Atlantic и доста други. Неговата работа е антологизирана три пъти в The Best American Travel Writing и два пъти е определяна като „ забележителна “ в The Best American Non-Required Reading.

В публикацията си, озаглавена „ “, Димитър Кенаров разкрива пъстротата на творчеството на единствения по рода си български актьор. Той наблюдава стадиите му на развиване, като натъртва върху неговите възгледи по отношение на разбиранията на обществото в България.

Повод за написването на портрета в действителност е решението на Иво Димчев да прави частни домашни концерти по време на пандемията.

Описваният като подбудител Иво Димчев дава отговор в публикацията, че за него провокацията му е разследване от любознанието му да проверява нещата отвън зоната му на комфорт. Той разказва изкуството като пространство, в което може да „ сътвори своя лична история, в която може да бъде свободен. “

Вижте повече за Иво Димчев в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР