В продължение на мисията си да отразява всички гледни точки,

...
В продължение на мисията си да отразява всички гледни точки,
Коментари Харесай

„Защо, господин министър?“ с Мария Цънцарова от 6 март по bTV


В продължение на задачата си да отразява всички гледни точки, да задава най-важните въпроси на седмицата и да бъде покрай хората, екипът на „ Актуални излъчвания “ в нюзрума на bTV приготвя нов ефирен формат: „ Защо, господин министър? “. Водещ на предаването ще бъде журналистът Мария Цънцарова , която в края на всяка седмица ще беседва намерено с министър от кабинета и ще задава най-важните въпроси по горещите тематики от седмицата.

От 6 март, всяка неделя, незабавно след централната емисия на , Мария Цънцарова и нейният посетител ще разясняват топ тематиката на обществото ни от политическия и публичен живот в страната като главен фокус ще бъдат тематиките и събитията, провокирали най-широк отзив. Както всеки публицист на bTV водещата ще търси ясни и точни отговори на въпроси и тематики, които в продължение на миналата седмица са предизвикали голям брой и разнообразни реакции или са претърпели скоростно развиване.

" Защо, господин министър? " е една нова форма в настоящите излъчвания на bTV и естествено продължение на централната емисия Новини в неделя. Предаването ще търси и намира отговор на най-задавания въпрос на седмицата . Зрителите ще проследят горещите тематики в 20-минутен открит разговор с хората, които взимат най-важните решения в страната, с доста съответни въпроси и търсене на ясни отговори “, споделя Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV.

Вярвам, че значимите въпроси би трябвало да бъдат задавани . Наш дълг е феновете да получат отговори и точно по тази причина насочваме питанията към хората, които взимат решения и носят отговорност за България “, споделя Мария Цънцарова по време на подготовката на новото предаване. „ Радвам се, че започваме тази поредност, тъй като имам вяра, че в изключително сложни времена като днешните от нас публицистите се изисква още повече, а точно - да държим изпълнителната власт под контрола на сериозните ни въпроси и да представляваме обществото в диалозите с ръководещите. “

" Защо, господин министър? " започва на 6 март, в 19.45 часа, с водещ Мария Цънцарова и ще се излъчва всяка неделя незабавно след централната емисия Новини.

Мария Цънцарова е проверяващ публицист, кореспондент и водещ в редакцията на bTV Новините. Завършила е публицистика в Софийския университет, както и магистратура по мениджмънт в Нов български университет. Става част от екипа на bTV през 2013 и е измежду най-ярките проверяващи публицисти у нас. Репортерските ѝ находки включват разкрития за пазаруване на гласове, имотното положение на политици, следствия за хора от подземния свят, противозаконни сондажи, злоупотреби с дарения и доста други настоящи тематики и следствия.

Носител е на голям брой оценки, измежду които премия от фондация „ Радостина Константинова” (2013), отличие от фонд „ Валя Крушкина” (2014), наградата на Нов български университет „ Журналист на годината” (2014), премия за телевизионна публицистика „ Свети Влас “ (2020), признанието от Съюз на българските журналисти за най-хубав „ Млад публицист “ (2020), както и оценката „ Журналист на годината “ на БХК (2020). В тежката за целия свят 2020 година екипът на bTV Новините също я избра за „ Репортер на годината “ в обичайния си годишен конкурс. Мария Цънцарова получи огромната премия в 10-ото юбилейно издание на състезанието " Валя Крушкина - публицистика за хората " през 2021.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР