В продължение на години, министър-председателят Борисов и правителствата му допускаха

...
В продължение на години, министър-председателят Борисов и правителствата му допускаха
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Само ние водим дебата за бъдещето на Европа с "Визия за Европа"

В продължение на години, министър-председателят Борисов и държавните управления му допускаха Анкара да се държи с България по метод, който изискваше съществени реакции, съобщи секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин по БНР. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

 

Той напомни два от тези случаи - когато е станало дума чия е Тракия и обвързваните с въпроса изказвания на Ердоган, както и изказването, обвързвано с душевните граници на Ердоган. " Толкова витиевато реагираха министерството на външните работи и премирерът тогава, че това сътвори чувството, че могат да се отнасят с нас, както сметнат за добре ", съобщи Вигенин.

" Интересно е да споменем, че в средата на януари в България беше вътрешният министър на Турция - тогава той имаше срещи с министър- ръководителя, съгласно програмата му е имал есрещи и с Главното мюфтийство. Убеден съм, че въпросите, които в този момент се разискват, са били сложени и тогава. Би било забавно да разберем какви са били диалозите на вътрешния министър, тъй че 10 дни по-късно да се внесат промени в закона ", съобщи националният представител. По думите му измененията са факт - от една страна, с тях са били отрсочени задълженията на мюфтийството, а от друга - те са разрешили непознато финансиране на вероизповедания. Кристиан Вигенин съобщи още, че това обезмисля закона по метода, по който е бил обсъждан на съвещание на КСНС при президента.

" Странно е да се вменява виновност на Българска социалистическа партия за протичащото се, тъй като тогава ние подкрепихме кардинално концепцията за държавно финансиране на вероизповеданията, само че дружно с това - да бъде спряно външното финансиране. Сега се получава по този начин, че те получават държавно финансиране, а в това време - остават опциите за въздействие посредством външно финансиране. А знаете, че който заплаща, той поръчва музиката ", съобщи още той.

Вигенин изрази мнение, че всичко, което вършат ръководещите, е половинчато и незадоволително. " В България се е настанило безвремие, което не дава никаква вероятност на страната. Какво се случва сега в Народното събрание? Когато нямаш посока и концепция какво искаш да постигнеш, не знаеш какви промени са потребни, единственият ти фокус е да да избуташ още един ден във властта, зарадите самата власт. " Краят на това държавно управление се вижда ", безапелационен бе той.

Народният представител засегна и тематиката с държанието на патриотите, които, по думите му, са преглъщали хрумвания и политики, които още от началото на този парламент са били в прорез с разбирането на гласоподавателите им. " Търсеха си опрощение, само че ние отправихме явен апел да не поддържат повече властта и да изоставен държавното управление. Видя се, че патриотите са в ръководството само поради властта. Направиха няколко изказване в Народното събрание във връзка закона за вероизповеданията, и това беше. Тяхното присъединяване в държавното управление е назад на вижданията на гласоподавателите им ", сподели Вигенин.

По мотив настояването към прокуратурата за инспекции по отношение на признатия Закон за вероизповеданията и подозренията за непозната интервенция, той разяснява, че от Българска социалистическа партия чакат реакция и че е обикновено той да се самосезира по въпроса. Вигенин напомни още, че Българска социалистическа партия е отправила зов и към президента да наложи несъгласие.

" Ние декларирахме за какво излязохме от този парламент. В седмиците след напускането ни се случиха поредност от неща, които единствено потвърдиха, че сме били прави ", сподели той. Вигенин изрази мнение, че в продължение на години от Българска социалистическа партия са опитвали да отстояват позиции и да вършат оферти със стратегически дневен ред, само че нищо такова не се е случило. " Искаме безапелационна смяна. От Българска социалистическа партия не се занимаваме с битови въпроси, ние нападаме кардинално политиката на ГЕРБ ", безапелационен бе социалистът. По думите му обаче битовата страна, обвързвана с жилищата на властта е посочила афинетът към първокласен метод на живот на ръководещите и по-важното - облагодетелстването на избрани компании посредством лобистки закони.

" Само ние водим дебата за бъдещето на Европа с " Визия за Европа ". За нас най-важни са политиките. Нашата листа ще бъде ясна на 14 април ", заключи Вигенин.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР