В продължение на десетилетия учените провеждат стотици изследвания, които имат

...
В продължение на десетилетия учените провеждат стотици изследвания, които имат
Коментари Харесай

Учените откриха, че задълженията в кухнята помагат за отслабване

В продължение на десетилетия учените организират стотици проучвания, които имат за цел да намерят ефикасни способи за справяне с непотребните килограми без изтощителни тренировки и строги диети. Ново изследване демонстрира, че това е напълно действително.

Група учени от университета Лафбъро откриха, че някои домашен отговорности могат да ви оказват помощ да се отървете от непотребните килограми - едно от най-ефективните и изгарящи калории отговорности е рутинното разчистване на кухнята. Учените са сигурни, че в този случай освен мръсната печка ще има изгода, само че и тялото ви.

Проучването включва дузина професионални чистачи, на които са дадени специфични тракери и са разпределени 5 къщи за разчистване, пише Daily Mail. Според създателя на проучването професор Аманда Дейли, тя и нейните сътрудници по-късно са проучили данните, получени от тракерите, и са ги сравнили със загубата на калории по време на други действия.

Оказа се, че 50 минути почистване на кухнята са по-ефективни за загуба на калории от танци или даже каране на колело със същата дълготрайност. Нещо повече, резултатите от изследването демонстрират, че почистването на кухнята също изгаря повече калории, в сравнение с почистването на която и да е друга стая в къщата.

А в този момент по-конкретно. Проучването демонстрира, че за разчистване на кухнята човек харчи приблизително към 276 калории, до момента в който почистването на банята ни лишава единствено 173 калории, а почистването на спалнята изисква приблизително 153 калории.

В същото време учените откриха, че 50-минутното разчистване на кухнята изгаря повече калории, в сравнение с танците или едночасовото каране на колело - 219 и 292 калории.

Дейли отбелязва, че почистването на къщата може да накара сърцето ни да бие по-бързо и да консумираме повече калории. Само това обаче може да не е задоволително. Така персоналният треньор на Кеймбридж Джо Митън предложи да употребявате някои трикове, с цел да подобрите резултата от почистването. Например, той предлага да не се навеждате, с цел да почистите нещо, а да клякате, за да извършите рутинното си разчистване още по-ефективен метод за битка с наднорменото тегло.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР