В продължение на часове хора в Израел звъняха в новинарските

...
В продължение на часове хора в Израел звъняха в новинарските
Коментари Харесай

Хората се крият в домовете си, докато палестински екстремисти навлизат от Газа

В продължение на часове хора в Израел звъняха в новинарските станции, казвайки, че са в капан в домовете си, откакто палестински бунтовници навлязоха в техните градове и села в голяма изненадваща офанзива.

Много се крият, казвайки, че могат да чуят пукотевица, до момента в който други не могат да намерят близки.

" Терористите се пробват да обхванат в къщата ми ", сподели Айелет Хачим пред Канал 12 от вкъщи си в град Кибуц Беери, покрай линията Газа.

" Чувам гласовете им и те блъскат по вратата. Аз съм с двете си дребни деца. "

Израел сподели на цивилните покрай границата да останат в убежища. Но жителите на кибуц Беери споделиха, че палестински бойци се пробват да обхванат в домове и убежища.

Един гражданин, живеещ в града, сподели пред Канал 12, че „ има пукотевица от другия завършек на града, у дома съм и ги слушам пред къщата си. Седим безшумно, целият град е спокоен, тъй че няма да дойдат за нас ".

И 23-годишната жителка Ела сподели, че е чула, че " терористите са в убежището ", добавяйки: " Все още слушам изстрели. "

Всички домове в Израел са задължени по закон да имат бомбоубежища, а бомбоубежища има също и на публични места.

Следвайте предаването онлайн Най-малко 100 убити, откакто въоръжени мъже от Газа щурмуват Израел В фотоси: Насилие сред Палестинските екстремисти и Израел

Това е една от най-сериозните ескалации в израелско-палестинския спор от години - с бойци от въоръжената формация Хамас, преминаващи в Израел от Газа на разсъмване, употребявайки мотоциклети, парапланери и лодки в невиждано нахлуване.

Те настояват, че са завладели десетки израелци, до момента в който в град Сдерот въоръжени лица са разкрили огън по жителите.

Съобщава се за минимум 250 убити в Израел и доста повече ранени.

" Аз Бях в приюта с едноседмичното си бебе повече от два часа, до момента в който къщата ми гори “, сподели един гражданин на кибуц Нирим, покрай линията Газа, по Канал 13.

Други поданици излагат молби в обществените медии.

" Спешно, незабавно, апелирам, помогнете това да стигне до медиите ", написа Ела Мор във Фейсбук. „ Трябва да спасим племенниците ми, които се крият. Обадиха се да кажат, че са простреляли майка си и татко си и са мъртви в Кфар Аза. Не могат да намерят момиченцето.

" Полицията не отговаря; Маген Давид Адом [израелската незабавна здравна помощ] не може да стигне до кибуца. "

„ Никога не съм била толкоз уплашена "

На друго място жена на име Адел сподели във Фейсбук: „ Казаха ни да заключваме вратите, не напускайте безвредното помещение. Дори не пускаме климатика от боязън, че ще алармира за наличие на хора в къщата.

" Стомахът ми се прекатурва. Чувам доста пукотевица, макар дебелите стени на сейфа. Трябва да отида до тоалетната, само че аз не дръзвам. Буквално в никакъв случай не съм бил толкоз изплашен. "

В кибуц Нир Оз, в Южен Израел, покрай границата с Газа, гражданин на име Йони написа на Facebook: „ Отвлякоха свекърва ми и си потеглиха [с нея] – незабавно би трябвало да се свържа с армията и медиите. “

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР