В продължение на 15 години Леброн Джеймс доминира в Националната

...
В продължение на 15 години Леброн Джеймс доминира в Националната
Коментари Харесай

Как НБА търси следващия Леброн Джеймс с мобилно приложение

В продължение на 15 години Леброн Джеймс господства в Националната баскетболна асоциация (НБА) и с това си заслужи правото да бъде именуван един от най-великите играчи в историята. Възрастта на крилото на " Лос Анджелис лейкърс " обаче напредва и не са надалеч годините, когато НБА ще търси своята нова емблема.

В момента в шампионата играят някои изумителни гении, само че от НБА не се лимитират единствено с наличните звезди, а към този момент стартират търсене по света, с което да открият своите нови играчи. Това обаче не се прави по обичайния метод със скаути и съгледвачи, а посредством мобилно приложение.

Платформата HomeCourt (домашен корт) е приложение, което може да се употребява на телефони и таблети, като може да служи на експерти и на цялостни дилетанти. Мобилното приложение стана формален сътрудник на НБА, като съдействието има три съществени цели: да усили фенбазата на баскетбола по света, да накара повече деца да играят с оранжевата топка, както и да открият повече гении в пазарите, които не са толкоз развити.

" С това приложение към този момент не се постанова да изпращаме скаути по целия свят, с цел да откриват деца. Младите могат сами да се обозначат на картата и по този метод да бъдат видяни ", сподели Андрю Яфе, който е вицепрезидент на НБА и дава отговор за световната политика на организацията.

НБА даже се включи в създаването и в разширението на това приложение с парична сума. Един от тимовете от Лигата " Филаделфия 76ърс " също е измежду сътрудниците и с помощта на това може да избира играчи с преимущество по отношение на останалите.



HomeCourt има своя свободна и платена версия. В приложението всеки човек задава своите физически данни, а то се грижи, с цел да записва неговите достижения, като води статистика. В HomeCourt има и алтернатива с провокации, при която другари могат да се съревновават със своите достижения.

HomeCourt ще бъде потребно и за тимовете, които ще го употребяват, с цел да откриват гении.

" Най-добрите сигурно ще бъдат канени на лагери в тимовете от НБА. В момента приложението разрешава на тимовете, които го закупят могат да вършат разбор на даден човек за неговите физически данни - разтег на ръцете, отскок и други ", прибавят основателите.

В цифровата епоха основателите на приложението имат вяра, че могат да обединят най-хубавото от обичайния спорт и новите технологии, с цел да реализиран мечтан резултат. Ще докара ли обаче той до намирането на нови звезди е още рано да се каже.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР