В продължение на 11 години, докато създава едни от най-популярните

...
В продължение на 11 години, докато създава едни от най-популярните
Коментари Харесай

Банкси, неговият фотограф и бягствата от полицията

В продължение на 11 години, до момента в който основава едни от най-популярните си произведения, неразделно до уличния графити художник Банкси е неговият фотограф, Стив Лазаридис. Двамата неведнъж са били на косъм от това да попаднат в ареста, тъй като изкуството им се възприемало като вандализъм.

За изданието „ Гардиън “ Стив споделя, че най-лесният метод да избягат от полицията бил да облекат светлоотразителни жилетки и да носят сигнални колчета. По този метод бързо се сливали с тълпата и органите на реда просто ги подминавали. Веднъж Стив подготвил подправен документ, в който пишело, че кино продуцент разрешава на Банкси да рисува по една стена. Посоченият телефонен номер обаче бил този на фотографа, а когато някой се обаждал, с цел да направи забележка, отсреща получавал „ Съжалявам, приятелю, аз желаех да го направи от другата страна на улицата “.

Съвместната работа на тандема за улично изкуство стартира през 1997 година, когато Лазаридис снима Банкси по какъв начин рисува. По-късно той става негов сътрудник и водач и по този начин до 2008-а, когато по необясними аргументи пътищата на двамата се разделят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР