В Продължаваме промяната обсъждат бившият министър на правосъдието в кабинета

...
В Продължаваме промяната обсъждат бившият министър на правосъдието в кабинета
Коментари Харесай

В ПП обсъждат Надежда Йорданова да е кандидат за премиер

В " Продължаваме промяната " разискват някогашният министър на правораздаването в кабинета " Петков " Надежда Йорданова от " Демократична България " да е претендентът за министър председател на държавното управление на малцинството на двете партии. Това е най-новата версия, която обикаля коридорите на Народното събрание и политическите среди в София, научи Епицентър.БГ.

Пред Нова тв съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков не разяснява кандидатурата на Йорданова.

„ Ние сме подготвени да поемем отговорността, " съобщи Кирил Петков след неуспеха на първия опит за постоянен кабинет. Сега е ред на Политическа партия да получат от президента втория мандат за сформиране на държавно управление.

„ Днес входирахме всички законопроекти. Изпратихме писмо до всички политически партии. Утре на Председателски съвет им споделяме: „ Имаме още късмет да продължим отговорно да се движим напред с този парламент, само че не имаме вяра на думи, а на дейности ”, сподели Петков.

Припомняме, че преди часове ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров изпрати до останалите политически сили в Народно събрание писмо с нови условия, граничещи с глупостта.

Сред изискванията са: внасяне на план за смяна на Конституцията, приемането на закони за надзор над основния прокурор, повдигане на заплати, ограничение на недостига до 3%, промени в Наказателно-процесуален кодекс, промени на зякони за избор на шефовете на спецслужбите.

Ако президентът даде вторият мандат идната седмица, а Народното събрание няма време да одобри тези законопроекти, разяснява Петков пред Нова и сподели, че „ когато има воля, може да се откри време ”.

„ Ако на следващия ден политическите партии, които образуват над 121 гласа, кажат, че са съгласни – незабавно ще изпратим писмо до президента да ни даде време да ги гласуваме. Въпросът е дали има воля ”, сподели Петков.

„ Готови ли са депутатите в това Народно събрание да работят по същинските въпроси на българите. Ако са подготвени, специалистите в двете групи – Политическа партия и Демократична България – ще бъдат открити. Хем не се крием зад специалисти, хем няма да е непременно някой да бъде на дадена позиция ”, сподели Петков.

От Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова, Петков изиска да поддържат ветото на президента и още веднъж да отворят дебата за Изборния кодекс.

„ Ако са подготвени на тези стъпки, ние сме подготвени да приказваме с тях ”, сподели Петков.

„ Не знам от кое място би пристигнал този оптимизъм за третия мандат. Ние сме подготвени да поемем отговорността. Не желаеме нищо от никой, с изключение на ползите на българските жители да се сложат на напред във времето и входираните от нас закони да бъдат приоритизирани ”, сподели Петков.

Повече гледайте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР