В приетия на 09/04/2019 Четвърти доклад за състоянието на Енергийния

...
В приетия на 09/04/2019 Четвърти доклад за състоянието на Енергийния
Коментари Харесай

Четвърти доклад за състоянието на Енергийния съюз


В признатия на 09/04/2019 Четвърти отчет за положението на Енергийния съюз се показва, че Комисията сполучливо е изпълнила тактиката си за създаване на Енергиен съюз, с който на европейските жители се обезпечава достъп на допустима цена до устойчиво, конкурентоспособно и стабилно енергоснабдяване.

Европа към този момент е международен водач в дейностите за пригаждане към изменението на климата. Благодарение на ограниченията, въведени през последите пет години във всички области на европейската политика, Европейски Съюз реализира несъмнени триумфи в прехода към чиста сила, измежду които са оползотворяването на предоставяните от този преход стопански благоприятни условия, основаването на напредък и работни места и постигането на по-здравословна среда за жителите.

С Енергийния съюз освен се обновява европейската политика в региона на енергетиката и климата, а и в сходство с уговорките, поети от Европейски Съюз с Парижкото съглашение, се дава подтик на прехода на основни браншове на европейската стопанска система към чиста сила, без освен това да се подценяват обществените аспекти. Изграждането на постоянен Енергиен съюз и провеждането на политика при отчитане на бъдещите провокации, които слагат климатът и енергоснабдяването, е измежду политическите цели на Комисията „ Юнкер “. Днес, показва в известието си от 09/04/2019 Европейска комисия, ние можем да се поздравим с сполучливата реализация на това, което през 2014 година беше единствено една визия: единен, взаимосвързан, сигурен и резистентен енергиен съюз. Докладът се съпровожда от два документа, в които е изложен напредъкът при силата от възобновими източници и енергийната успеваемост. Успоредно с това Комисията показва отчет за осъществяването на стратегическия проект за деяние в региона на акумулаторните акумулатори и известие по отношение на по-ефективния и либерален развой на взимане на решения в политиката на Европейски Съюз в региона на енергетиката и климата.

Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, отговарящ за Енергийния съюз, съобщи: „ Енергийният съюз е удостоверение за това на какво е способна Европа: да се оправи с общи старания с големите провокации, които енергийната сигурност и преходът към нов вид енергетика пораждат и които не могат да бъдат решени с национални ограничения. Ние превърнахме неимоверните компликации, съпътстващи енергийния преход, в икономическа опция за всички европейци. Това изискваше изцяло възобновяване на енергийната политика и политиката в региона на климата, а освен козметични промени. Нито една страна членка не би могла да се оправи с това независимо. Нашият отчет демонстрира по какъв начин всички ограничения по линия на енергийния съюз сплотяват действието си, формирайки една съответна на бъдещите провокации политика. Настоящата нормативна уредба поддържа вложението в новаторски технологии и решения. В устрема си енергийният преход да принесе изгода за всеки европейски жители предприехме и ограничения, ориентирани към редица промишлени браншове, измежду които и производството на акумулаторни акумулатори. Сега е ред на всяка страна членка да предприеме съответните следващи дейности и бързо да одобри национални ограничения в региона на енергетиката, климата, подвижността и останалите свързани области, тъй че доникъде на века Европа да бъде модел за постигането на индиферентност във връзка с климата. “

Комисарят по въпросите на климата и енергетиката Мигел Ариас Канете съобщи: „ Сега към този момент Европа разполага с най-амбициозната и напредничава нормативна уредба в света в региона на климата и енергетиката. Договорихме цялото законодателство, което ще ни разреши да реализираме задачите за 2030 година, като също така заложихме по-високи цели за силата от възобновими източници и енергийната успеваемост. Разбира се, енергийният съюз не е единствено набор от правила и политики: ние мобилизирахме в Европа рекордни вложения в чиста сила, постигнахме Парижкото съглашение и бързо започнахме да го прилагаме, задълбочихме интеграцията на европейския енергиен пазар и заложихме стратегическата цел за реализиране до 2050 година на неутрална във връзка с климата Европа. Независимо от постигнатото, следва още доста работа. Трябва да продължим да действаме за навлизането в Европа на силата от възобновими източници и да удвоим напъните си за икономисване на сила. Трябва да предприемем фундаментални преобразувания, осъзнавайки доста по-остро, в сравнение с това се прави през днешния ден, какъв брой е неотложен подобен развой. В тактиката си за реализиране до 2050 година на индиферентност във връзка с климата ние посочихме пътя и представихме изчерпателен разбор на това за какво Европа би трябвало – и по какъв начин може – да реализира индиферентност във връзка с климата; за какво този модел може да бъде общопризнат и другаде по света; за какво неутралността във връзка с климата, икономическото благополучие и обществената правдивост могат – и би трябвало – да вървят ръка за ръка. “

Енергийният съюз води до по-стабилен вътрешен енергиен пазар и до по-висока енергийна сигурност за Европейски Съюз, защото разрешава да се влага в нова умна инфраструктура (включително в трансграничен мащаб), да се усъвършенства пазарният механизъм и да се реализира учредено на солидарността съдействие сред страните членки, тъй че да може да се реагира по-ефективно и ефикасно на възможни рецесии.

Комисията неотдавна акцентира в известието си „ Чиста планета за всички “, че с цел да се реализира, посредством енергийния преход, индиферентност във връзка с климата до 2050 година се изискват задълбочени социално-икономически промени с въвличането на всички браншове на стопанската система и на цялото общество. С нормативното споразумяване на енергийния съюз се поддържат напъните на Европа за постигането на просперираща, съвременна, конкурентоспособна и неутрална във връзка с климата стопанска система.

Комисията „ Юнкер “ вкара изцяло нова нормативна уредба на енергийния съюз. С тази обновена уредба Европейски Съюз ще продължи да е водач в дейностите в региона на климата, защото в редица свързани с потреблението на сила браншове упоритостите му за 2030 година са по-големи — както във връзка с каузи на силата от възобновими източници и на енергийната успеваемост, по този начин и при излъчванията от леките коли, микробусите и камионите. В допълнение към новата нормативна уредба Комисията планува ограничения в поддръжка на плавния преход на европейската стопанска система, райони и градове. От своя страна, с цел да могат всички райони и жители в идентична степен да се възползват от енергийния преход, бяха подхванати редица целеви начинания, една от които е Европейският алианс за акумулаторните акумулатори.

В подтекста на засилената тактика за промишлената политика европейското произвеждане на акумулаторни акумулатори бе несъмнено като стратегическа за Европейски Съюз верига на основаване на стойност. Поради това отчетът за Енергийния съюз се съпровожда от обособен отчет за осъществяването на стратегическия проект за деяние в региона на акумулаторните акумулатори.

В друго оповестено на 09/04/2019 известие се приканва за усилване на отчетността пред обществото при процеса на взимане на решения по линия на Договора за Евратом.

Европейската комисия ще сътвори експертна група на високо ниво, която да оцени актуалното деяние на Договора за Евратом и да предложи по какъв начин в границите на плануваното в този контракт може да се усъвършенства отчетността пред обществото при този развой.

В същото известие Комисията приканва Европейския парламент и Съвета да проучат по какъв начин данъчното облагане на силата може да способства повече за постигането на политическите цели в региона на енергетиката и климата и по какъв начин прекосяването към гласоподаване с квалифицирано болшинство на страните членки при взимането на решения може да разреши да се напредне по този въпрос. Това работно направление се основава на в началото оповестения през януари проект на Комисията за последователно прекосяване към гласоподаване с квалифицирано болшинство при взимането на решения във всички области на данъчното облагане.

Допълнителна информация:

Информационна записка

Допълнителни документи: страницата от четвъртия отчет за положението на енергийния съюз, на която е изложен целта на Комисията за европейски енергиен съюз

Европейска стратегическа дълготрайна визия за просперираща, съвременна, конкурентоспособна и неутрална във връзка с климата стопанска система

Енергиен съюз и климат

Преводът е на Института за енергиен мениджмънт.

Текстът на британски може да бъде открит на страницата на Европейска комисия: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-1876_en.htm
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР