В президентството не виждат нито желание, нито политическа воля в

...
В президентството не виждат нито желание, нито политическа воля в
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: ГЕРБ да обяснят на българите в чужбина как ще гласуват

В президентството не виждат нито предпочитание, нито политическа воля в ръководещите , а и в Народното събрание да се справат с идните проблеми на организацията на изборите. Това съобщи основният секретар на президента Димитър Стоянов в студиото на БиТиВи.

На миналите съвещания в президентството просто е било установено, че нищо не е направено и нищо не е променено , макар че от 13 март 2020 година България е в изключителната обстановка на пандемия и е ясно, че изборите ще се проведат в такава среда.

Димитър Стоянов напомни и изявление на депутата Красимир Ципов от предходната година, че не е работа на президентската институция да взема решение проблемите с Изборния кодекс, а е работа на Народното събрание . " Има ли решение - няма. " Сега към този момент изцяло казусът е на ГЕРБ и дано си носят политическата отговорност . Нека да обяснят на българските жители в чужбина по какъв начин да гласоподават, добави секретарят на президента.

Иначе седмицата пролонгация - от 28 март към 4 април - която през вчерашния ден бе дадена от президента с насрочването на парламентарните избори, Димитър Стоянов обоснова като осъществяване на думите на ръководителя на ГЕРБ Цвета Караянчева от консултациите - че за нужните законодателни промени е задоволителна една седмица и ръководещите ще са подготвени с организацията на почтен и транспарантен избор. Вместо това топката се трансферира още веднъж на ЦИК , както стана с машинното гласоподаване, и за здравния протокол и за тестването на машините, разяснява Стоянов. Такова е и импортираното предложение през днешния ден от името на ГЕРБ и Обединените патриоти.

С такива дейности се основава п редварително съмнение освен в машините, само че и в самия избирателен развой , отсече Стоянов.

Като сериозен проблем, на който няма отговор Стоянов открои още веднъж гласуването на българите в чужбина . Думите на водача на НФСБ Валери Симеонов, че те ще пътуват със аероплан, Димитър Стоянов възприема не толкоз като смешка, а като насмешка: " Тази смешка демонстрира какво е в действителност отношението към българите в чужбина... Не виждам да се подхващат ограничения за гарантиране честността на вота. "

Проблемите с гласуването на карантинираните жители, както и с видеонаблюдението също не престават да стоят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР