В превзетия след продължителни боеве и обсада украински пристанищен град

...
В превзетия след продължителни боеве и обсада украински пристанищен град
Коментари Харесай

Русия се похвали с бързо строителство в Мариупол


В завладения след продължителни боеве и блокада украински пристанищен град Мариупол на Азовско море е разгърнато огромно строителство , похвали се Посолството на Руската федерация в България на страницата си във " Facebook ".

Според информацията строителните действия се правят от Военно-строителния комплекс на Министерството на защитата на Русия.

До есента е планувано да бъде приключен нов квартал с жилищни здания, учебни заведения и медицински комплекс .

Припомняме, че съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко жителите на Мариупол, които са останали в окупирания град, да се изтеглят, до момента в който това към момента е допустимо , предава УНИАН

" Скъпи хора на Мариупол, които оставате в града с вярата за усъвършенстване. Не Ви остава доста време да напуснете града и да се озовете в цивилизовани условия и сигурност... пътя към дома. Вече втора седмица, окупаторите отварят кулоар за евакуация в Запорожие. Така те прикриват личните си военни маневри - вие сами виждате колоните от техника, които се движат през града. Но до момента в който има път, използвайте го. Втори случай може и да няма ", акцентира той.

Андрюшченко изясни за какво приканва за овакантяване на града. Сред аргументите той акцентира разрушената инфраструктура, която не може да бъде възобновена до зимата , което значи, че няма да има газ и топлоснабдяване, проблемите с водата и електричеството няма да изчезнат.

Освен това, означи той, в града не работят лечебните заведения , тъй като няма лекари, а оборудването е разграбено.

Припомняме, че и сепаратистките сили през май след блокада, траяла с месеци.

Преди месец, че Русия не може да се оправи с даването на съществени услуги на популацията в окупираните територии. В доста региони там няма непрекъснат достъп до питейна вода. Продължават съществени разстройства в телефонната и интернет връзката. Мариупол е на прага на зараза от холера . През май са регистрирани обособени случаи на това заболяване , заяви английското разузнаване в своя ежедневна сводка за обстановката в Украйна, представена от Руската работа на Би Би Си.
 Опасност от холера и дизинтерия в завладения от Русия украински град Мариупол
Опасност от холера и дизинтерия в завладения от Русия украински град Мариупол

Питейна вода ще се доставя през два дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР