В преследване на високи цели за енергийна ефективност и нулев

...
В преследване на високи цели за енергийна ефективност и нулев
Коментари Харесай

Предизвикателство за младите учени

В гонене на високи цели за енергийна успеваемост и нулев въглероден отпечатък Карлсберг включва и вложения в млади учени

© Надежда Чипева Още по тематиката
България се изкачва до 30-о място в света по положение на околната среда

Страната доста усъвършенства индикаторите си за отбрана на природата, само че изостава по факторите, които въздействат на човешкото здраве
28 яну 2018
Графика на деня: България е измежду страните, в които се пие най-вече бира
23 яну 2018
Европарламентът изиска по-високи цели за ВЕИ и енергийна успеваемост до 2030 година

Предлага се възбрана на палмовото масло в биогоривата от 2021 година и зарядни за електрически автомобили по главните артерии до 2022 година
18 яну 2018
В Германия желаят бързо разгръщане на ветропарковете в морето

Производителите на вятърна сила упорстват и държавното управление да създаде наложителна за всички рамка за прехода от изкопаеми към възобновими източници
17 яну 2018
Инвестициите в чиста сила доближиха 333 милиарда $

Бум на строителство на слънчеви паркове в Китай, Съединени американски щати остава вторият по величина пазар през 2017 година
17 яну 2018 Известната пивоварна компания " Карлсберг груп " разгласи, че търси най-изявените и стимулирани млади учени, специалисти и научни служащи, които да притегли в работата на своята изследователска лаборатория на Карлсберг. Тази научна общественост дава опция на актуалното потомство млади учени да надградят достиженията на известната лаборатория и да разработят забавни нови планове.

Компанията показа самодейността на Световния стопански конгрес в Давос, където се разискват огромните провокации на измененията в климата и дефицита на вода в международен мащаб. Общността на младите учени e промотирана като The best job for the world. Probably.

Тя ще създава новаторски оферти, които адресират провокациите пред бизнеса и ще оказва помощ за реализирането на програмата за стабилно развиване на " Карлсберг груп ", оповестена през юни 2017 година, с мото " Заедно към нулевия отпечатък ".

Тогава " Карлсберг " съобщи повече от амбициозни цели: прекосяване на електричество от преобладаващо възобновими източници до 2022 година, понижаване на въглеродните излъчвания с 30% до 2030 година, фрапантно понижаване на броя на случаите с служащи и редица други.

" Партньорствата и приносът на науката са решаващи за посрещане на международните климатични проблеми. Общността на младите учени е чудесно продължение на традициите ни в региона на научните нововъведения и ще ни помогне да реализираме дълготрайните ни цели и упоритости за стабилно развиване. Разглеждаме всички благоприятни условия за понижаване отпечатъка ни върху околната среда и младите учени ще имат основна роля в това. Общността ще има за цел да разпознава новаторски решения, с които да реализираме задачите си до 2030 година - в региона на въглеродния отпечатък и водното ползване – за едно по-добро бъдеще на " Карлсберг груп ", споделя изпълнителният шеф на компанията Кийст Харт.

Общността на младите учени ще бъде ръководена от изследователската лаборатория на Карлсберг, дала на света pH скалата и пречистения вариант бирена квас. Първоначалният й мандат е тригодишен и стартира след формалното показване на Световния стопански конгрес в Давос.
Общността ще е локализирана в изследователската лаборатория на " Карлсберг " в Копенхаген, Дания, и в Цигелбрюке, Швейцария, където се намира компанията на " Карлсберг " за доставки и доставяне (Carlsberg Supply Company). Според уеб страницата beveragedaily на този стадий става въпрос за шест позиции, като " Карлсберг " ще търси разнообразна експертиза, обвързвана с задачите на компанията за стабилно развиване.

Обявата за търсенето на млади учени, които да се включат в изследователската общественост, може да се види тук: The best job in the world. Probably. За " Карлсберг груп "
" Карлсберг груп " е една от водещите пивоварни компании по света с огромно портфолио от бирени марки и други питиета. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са измежду най-големите бирени марки на Европа. В компанията работят 42 000 души, а продуктите й се продават на 150 пазара по света.
В България компанията държи и марки като " Пиринско ", " Шуменско ", Somersby и др.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР