В предварителните разговори, които бяха на изключително високо ниво лично

...
В предварителните разговори, които бяха на изключително високо ниво лично
Коментари Харесай

Има ли напрежение преди визитата на папа Франциск?

В предварителните диалози, които бяха на извънредно високо равнище персонално с Негово светейшество Българския патриарх Неофит и с ангажираните с тази аудиенция митрополити, връзките бяха извънредно другарски и положителни с огромен почит. Това изясни в студиото на "Събуди се " по Нова телевизия преподавателят в Софийския университет доцент дякон Иван Иванов по отношение на идното посещаване на папа Франциск у нас.

Според него мнението на православната черква не би трябвало да стресира обществото, тък като в последна сметка църквата показва своята позиция намерено и тя има право да направи това.

,,Виждате, че църквата дава своите благословения (позволения). Може би те са малко по-дисциплинарни, отнасящи се до българския клир, т.е. кой може да бъде в контакт с папата и къде'', разясни той.

Дякон Иван Иванов е безапелационен, че връзките сред БПЦ и Католическата черква са задоволително уравновесени и в границите на съответния дипломатически разговор.

,,Голяма част от православните църкви отделят извънредно огромно внимание на своята функционалност в поместното, локалното значение. Локалните проблеми, каквито и да са те, се позволяват от самите църкви. А папата е извънредно обединителна персона. Той има права да може да призове всички религиозни общности по света'', разяснява дякон Иванов.

Той е безапелационен, че папите имат своята задача, а папа Франциск чупи всички стандарти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР