В предишните бюлетини ви информирахме, че най-продаваните мотоциклети у нас са

...
В предишните бюлетини ви информирахме,
че най-продаваните мотоциклети у нас са
Коментари Харесай

КТМ и Kawasaki с по три атрактивни премиери на Moto Expo 2020

В предходните бюлетини ви информирахме, че най-продаваните мотоциклети у нас са с марката КТМ. За 2019 година вносителите на австрийските машини от Софкъмпъни ООД са реализирали 216 машини. Другата марка, която предлага компанията е една от „ Голямата четворка “ на Япония – Kawasaki.

Двете марки – едната европейска, а другата – японска, ще показват на изложението Moto Expo 2020 изключително интересни модели. Площта, на която ще бъдат ситуирани машините в зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) в София, е 130 кв. м. Всяка от двете марки от 20 до 24 март, ще показа по три министър председатели.

КТМ са най-популярни с кросовите и ендуро мотоциклети. Те ще присъстван на щанда. Но министър председателите на КТМ обаче са нейкид и адвенчъри.

КТМ 390 Adventure
Първата премиера е КТМ 390 Adventure. Моторът бе показан по време на ревюто EICMA 2019 в Милано. Както е добре известно, в Матигсхофен – централата на КТМ в Австрия, са експерти по едноцилиндровите „ кални “ машини. Новият 390 Adventure не прави изключение със спортния дизайн, с цялостното оборудване и потвърдените характерности на „ приключенците “ на КТМ.

Машината е основана за тези, които искат приключение всеки ден, като същевременно им разрешава да се насладят на оптималното ръководство, за което помага най-модерният програмен продукт и електроника на КТМ. Инженерите са взели 390 Duke като отправна точка за тази платформа, като са добавили „ опорните точки “ от 450 Rally, за да трансфорат машината в 390 Adventure. Заради обърнатите предни вилки, високата стойка и компактно прилепналия челен калник, Adventure прилича повече на състезателен байк и по-малко на дъртбайк.

Резервоарът за гориво от 14,45 л е с нисък профил. Седалката е напред, над резервоара, с цел да даде опция за преместване на тежестта напред. Кормилото е доста комфортно и не изморява ръцете при продължителна езда. Стъпенките също са удобни, с цел да може ездачът да се изправи на тях. LED задните светлини и мигачите гарантират, че машината остава забележима. Всички данни се изписват на пет-инчовия цветен TFT екран. Adventure се предлага с информационно-развлекателна функционалност, която разрешава на систематичната мрежа с вашия смарт телефон за телефон и музикални функции.

От електронните системи впечатлява MTC (Motorcycle Traction Control), като реагира моментално на задното колело. ABS-ът е разработен специално за улицата и пътя. Добавена е и функция за офроуд ABS, с цел да се подобри контрола на прекъсването отвън пътя. В този режим ABS се деактивира на задното колело, докато активирането на ABS на предното колело е понижено. ABS системата за завой на KTM разрешава на мотоциклетистите винаги да употребяват цялата мощ на спирачките, до момента в който системата регулира налягането.

Двигателят на 390 Adventure е с размер 373 куб. см. Малкият работен размер обаче крие доста сериозна мощ от 32 кВт (43 к.с.) и 37 Нм въртящ миг. Диаметърът и ходът на буталото са 89 мм Х 60 мм. Степента на сгъстяване и 12,6:1. Цилиндърът е с 4 клапана. KTM заимства електронния пакет от 790 Adventure. Трансмисията е 6-степенна, а задвижването с верига. Контролът на дроселовата клапа е с ride-by-wire и дава възможност на модула за ръководство на двигателя автоматизирано да задоволява търсенето на лидера. Разходът на гориво е 3,3 л на 100 км, а нездравословните CO2 излъчвания 78 гр/км.

Рамката е от тръбна стомана. Окачването отпред е WP APEX 43 с ход 170 мм, а откъм гърба WP APEX с моношок с ход 177мм. Предната спирачка е с 4-бутален радиален уред и диск 320 мм, а отзад апаратът е еднобутален плаващ апарат и диск 230 мм. Клирънсът е 200 мм, а височината на седалката 855 мм. Теглото е 158 кг.

KTM 890 DUKE R
Другата премиера на Moto Expo също идва от EICMA в Милано - KTM 890 DUKE R. Този мотор взема всичко, които се харесва в KTM 790 DUKE и го превръща в праволинеен нейкид със средно тегло. Той може да ни закара вкъщи по планински пътища. Когато е на състезателната писта, байкът осигурява повече мощ, повече въртящ миг от всеки различен предходен DUKE с двуцилиндров редови мотор.

KTM 890 DUKE R има елементарна философия за шасито - по-леко с по-голяма непоклатимост, с което може да се нападна завоя, без да се връща газта. Благодарение на по-малкото тегло и по-спортната ергономия, KTM 890 DUKE R спестил приблизително 3,5 кг спрямо KTM 790 DUKE.

За добавената мощ на KTM 890 DUKE R, има напълно регулируемото окачване. Това го прави състезателен мотор с подобрена стабилност на високоскоростни трасета. Същевременно резервира стабилността и комфорта при уличното каране. С височина на седалката от 840 мм, ездачът на KTM 890 DUKE R седи по-високо от KTM 790 DUKE.

LED фаровете съчетават оптимално осветление наоколо до полето с максимална светлинна мощ. Дневните светлини подсигуряват, че другите участници в придвижването ви виждат да идвате.

Дисплеят е с многоцветна композиция и дава подобаваща и разбираема информация. Той автоматизирано приспособява осветеността си към околната светлина. На екрана се показват режимите на придвижване - Rain (дъжд), Street (улица), Sport (спортен) и Track (писта).

Двигателят е същия редови двуцилиндров, който е употребен в 790 DUKE. Но при 890 DUKE R е превърнат в среднокубатурен звяр с обем 890 куб. см. С нараствания си диаметър и ход – 90,7 Х 68,8 мм, по-голяма компресия и по-големи обороти, моторът дава впечатляващите 89 кВт (121 к.с.) и 99 Нм. Инжекционите за впръскване на горива са разработени особено за KTM от DELL`ORTO. Нова е и цилиндровата глава, направена специално за 890 DUKE R. Скоростната кутия е 6-степеннна. Разходът на гориво е 4,67 л на 100 км при размер на резервоара 14 л, а вредните CO2 излъчвания 110 г/км.

Рамката е от тръбна хром-молибденова стомана и употребява мотора като закрепващ детайл. Отпред окачването е WP APEX 43 с ход 140 мм, а откъм гърба WP APEX Monoshock с ход 150 мм. Клиренсът е 206 мм, височината на седалката 834 мм, а сухото тегло 166 кг.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE R
KTM извади най-мощното си оръжие в Милано - KTM 1290 SUPER ADVENTURE R. Това бе, с цел да спечели сърцата на хората, обичащи приключения на дълги дистанции, на пътешествениците, които не стопират пред нищо. Те опаковаха моторът V1-twin под 75° с размер 1301 куб.см, 140 Нм въртящ миг и мощност от 160 к.с. (119 кВт) в най-модерното шаси за пътешестване на ендуро в света. Резервоарът събира 23 л, а разходът е 5,52 л на 100 км.

Мотоциклетът е подготвен да поеме по всякакъв терен, във всевъзможни условия и да измине хиляди километри. Той е уникална комбинация от съставни елементи с най-високо качество. Агрегатът е изцяло разработен и благонадежден, като разрешава изключително дълги шпации на обслужване от 15 000 км. Това е най-хубавото ендуро за офроуд пътуване и за проучване на непознати пътища или територии.

Хром-молибденовата стоманена рамка на има главен принос за отличната геометрия на шасито на мотора. То е с ювелирна направа и приятни форми. Само от него са спестени 9,8 кг от общото тегло на ефектните 217 кг. Клиренсът е 250 мм, а височината на седалката 890 мм. С две думи – всичко е мускули, а на тлъстини.
KTM 1290 SUPER ADVENTURE R дава на ездача цялата нужна и мечтана информация на най-съвременния, ясно спретнат 6.5-инчов TFT дисплей. Дори при директна слънчева светлина, данните се виждат ясно и отчетливо. Това е поради свързаната повърхност срещу отражения. В допълнение към елементарните данни - скорост, обороти, равнище на горивото и така нататък, компютърът може да демонстрира различни режими на возене, температура на атмосферния въздух и масло, информация за пътешестване, статистика за средната скорост и разхода на гориво, плюс обхват и разстояние до набелязаната цел.

KTM 1290 ADVENTURE R идва фабрично с богата гама от аксесоари. Но KTM PowerParts са подготвени да направят мотора съгласно индивидуалните нужди на притежателя.

Kawasaki

Една от марките на „ Голямата четворка “ от Япония – Kawasaki също показва три суперинтересни и бързи машини. И трите бяха показани предходната есен на EICMA 2019 в Милано и несъмнено предизвикаха огромен интерес. Те са част от моделната гама на Kawasaki за 2020 година

Kawasaki Z900

Актуализиран за 2020 година, Z900 поддържа концепцията „ Вълнуващ и елементарен “ на своя предшественик. Същевременно предлага следващата стъпка в нападателния Z Sugomi стил. Моторът идва с голям брой нови усъвършенствани функционалности, включително интегрирани режими на езда, нов цветен екран TFT, съгласуваност с Bluetooth смарт телефон, изцяло LED осветяване и по-чисти излъчвания.
Z900 е постоянно водач в сегмента на нейкид мотоциклетите. Той е с две версии за 2020 г. - машина с цялостна мощ 125 к.с. (92,2 кВт) и спецификация за A2 с 95 к.с. (70 кВт). За да отговори на нормите Euro5 има композиция от по-голям размер на изпускателната камера за пригаждане на актуализациите на катализатора и измененията в предкамерата за отработените газове. Това плюс шумозаглушител, основава страхотно усещане при пускане, на луфт и при внезапно предоставяне на газ.
Като всеки Kawasaki със знака Z, моторът Z900 е много издирван в Европа. Причината е, че пазарът на голи мотори се разраства всяка година и е един от доминиращите сегменти. В тази конкурентна среда Z900 за 2020 година е добре квалифициран за борбата. Той има високо оценения KTRC - надзор на сцеплението и опция за избор от четири разнообразни режима на езда и два режима на зареждане. В зоната на кокпита 10,9-сантиметровият многофункционален TFT дисплей се появява за първи път. Показва се цялата основна информация за ездача. Има функционалности за докладване на машината, като се употребява Bluetooth връзка чрез неповторимата Kawasaki Rideology App за смартфони. Функциите, които могат да се видят на екрана на смарт телефона, когато са свързани посредством Bluetooth, включват информация за оставащо гориво, изминато разстояние и график за поддръжка. Има USB порт за захранване под седалката. Z900 е оборудван с LED осветяване на фара и стоповете, както и светлината на регистрационния номер и мигачите.

Новият хипернейкид Kawasaki Z H2

Kawasaki има забележително Z завещание в голия клас от близо 50 години. Така е от емблематичния и реформаторски Super Four модел Z1 от 1972 година Марката в този момент отново идва с най-новия си Z от най-високо равнище. Това е най-радикалният, най-напредналият в техническо отношение и най-мощният Z, правен в миналото - Z H2.
За него Kawasaki употребяват своя опит с Ninja H2 и Ninja H2R. Така Z H2 води света на мотоциклетизма в нова посока с върховата машина Hypernaked.
Да бъдеш на върха на фамилията 2020 Z е огромна отговорност,. Това изисква машина с доста функционалности, удовлетворяващи нуждите даже и на най-взискателния. Така се дава спецификацията, която надвишава тези условия - "The Ultimate Z ". Подобно на главния дух на уникалната дизайнерска философия „ Sugomi ” на Kawasaki, където всяка стилистична иновация е съчетана еднообразно с инженерна характеристика, Z H2 безусловно изобилства от забавни неща за ездача.
Най-много внимание е ориентирано към четирицилиндров 998-кубиков мотор, интегриран и уравновесен със суперчарджър. Той е с мощ 200 к.с., само че е с другарски темперамент към ездач. Това води до извънредно ръководство на мотоциклета. Въпреки че Z H2 ще бъде привлекателен за доста опитни мотоциклетисти, всестранната му управляемост го прави наличен и за по-широката евентуална публика.
Външните белези на специфичния характер на този „ финален Z “ изобилстват с ново разбиране на стила на Sugomi. Това са изцяло LED осветяване, в това число индикаторите за завой и осветяването на регистрационната табела. TFT екранът е лесен за разчитане, куикшифтъра (бърза смяна на скоростите) нагоре и надолу е голям плюс. Отляво е клъстърът за настройка на общоприетия круизконтрол и множество други функционалности.
Много пъти награждаваното шаси на Kawasaki, използвано при предходни суперчарджър модели, е обновено за новия Z. Апаратите Brembo M4 са прикрепени към предната вилка Showa BPF, което свидетелства за висококачествената спецификация на водещия в класа нейкид. Инженерите на Kawasaki са работили интензивно, с цел да осигурят динамичен баланс сред производителност и устойчивост. Те трансформират един стрийтбайк в практична и същевременно екзотична действителност. С асистента и приплъзващия съединител плюс технологията dog ring за скоростната кутия, умелото потребление на маслото като охлаждаща течност, с цел да се елиминира нуждата от обемист интеркулер, инженерите са подобрили надеждността и управляемостта.
Има доста електронни помощници посредством IMU на Bosch. Това са ръководство на сцеплението, интелигентно прекъсване против блокиране, функция за ръководство на завой, избираеми режими на езда и мощ, контрол против повдигането на предното колело и други са в дългия лист на асистентите. Bluetooth свързаността е чрез приложението за смарт телефони Kawasaki Rideology. Тя - позволява на ездачите да взаимодействат с тяхната машина и да открият повече за тяхното каране и положението на машината.

Ninja 1000SX

Ninja 1000SX бележи четвъртото потомство на успешна платформа за спортни туръри. Моторът е с по-чисти излъчвания със същите показатели, по-спортен, по-динамичен нов стил, едностранно изведен заглушител и изцяло LED осветяване. Това е в новия списък със спецификации.
Ninja 1000SX за 2020 година в действителност предлага най-доброто от двата свята.
Повишеният комфорт на седалката както за ездача, по този начин и за пасажера е единствено една от модификациите. Дебют прави електронният круиз надзор, бърз комутатор на предавките, интегрираните режими за езда, комбиниращи KTRC и режими за езда. Освен това се включва и 10,9-сантиметровия изцяло пъстър дигитален TFT екран, със свързаност на смарт телефона. Така този изискан спорт турър е по-привлекателен от всеки път.
Новият стайлинг подчертава върху новите светодиодни светлини, включително фарове и стопове, както и светлини на регистрационните табели и мигачите. Фабрично са инсталирани гуми Bridgestone Battlax Hypersport S22.
За в допълнение улеснение, Bluetooth чип е вграден в приборния панел, разрешава на мотоциклетистите да се свързват с мотоциклета си безжично. И тук е налично приложението за смарт телефони на Rideology на Kawasaki.
Куикшифтъра нагоре и надолу е стандартно оборудване за 2020 година, а двойните шумозаглушители вършат място за един спортен, инсталиран от дясно.

*Източник: Moto Expo 2020
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР