В предишни изявления през миналия месец генерал Залужни описа конфликта

...
В предишни изявления през миналия месец генерал Залужни описа конфликта
Коментари Харесай

Залужни: Събитията на фронтовата линия не се намират в безизходна...

В предходни изказвания през предишния месец военачалник Залужни разказа спора с Русия като прекосяване към статични и настъпателни борби. Той направи паралел с Първата международна война, казвайки, че софтуерният прогрес е довел до " патово състояние ". Президентът на Украйна Володимир Зеленски по-късно отхвърли, че войната е в невъзможност.

 

На въпрос смята ли обстановката на бойното поле за безизходна, Залужни отговори с " не ", заяви украинската медия " РБК-Украйна ". Той се въздържа да разяснява дали Украйна възнамерява да организира контраатакуващи дейности през зимата.

 

  " Това е война, не мога да разглася какви са проектите и какво би трябвало да се направи. Тогава това щеше да бъде шоу, не война ", съобщи той.

 

През тази година украинските контраудари означиха стеснен прогрес против крепко укрепените съветски позиции.

 

Високопоставен боен пълководец показа пред Ройтерс, че войските на фронтовата линия се сблъскват с липса на артилерийски снаряди и са лимитирани в избрани военни интервенции заради отсъствието на интернационална поддръжка.

Залужни разяснява и мобилизацията в армията:

 

"...Що се отнася до въпросите на мобилизацията, не е належащо да се укрепва, а да се върне рамката, която работеше преди. Защото в този момент това е казусът на тези момчета, които се бият на първа линия, някой би трябвало да ги смени ", сподели той.

 

 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР