В предходни материали сме посочвали научните данни за това кога

...
В предходни материали сме посочвали научните данни за това кога
Коментари Харесай

Можело да растем на височина и след 18 – ето как


В предишни материали сме посочвали научните данни за това по кое време стопират да порастват на височина девойките и момчетата. Има ясно проучени данни, че след 16-18-годишна възраст растежът на костите бързо се прекратява, а с всяка минала година по-късно прибавянето на някой и различен милиметър става на практика невероятно. Основна причина за това е внезапният спад в секрецията на хормона на растежа в хипофизата.

Все повече изследвания обаче демонстрират, че отслабването на неговата секреция не е непрестанно, а вярата за леко издължаване на растежа не е изцяло изгубена и след пубертета . Така, даже младежите, попрехвърлили нежната възраст от 18 години, си коства да положат спомагателни старания за постигане по-високи показания на стенния метър.

Повече тренировки на висулка
Известно е, че до момента в който спим гръбначният ни дирек се издължава оптимално и може да установим, че растежът ни заран е с най-малко 1-2 см по-голям, в сравнение с вечер. Тази вродена дарба на опорно-двигателния ни уред може да се употребява за поддържане растежа още малко след естественото му закъснение по хормонални аргументи. Редовното трениране на висулки и други уреди, изискващи оптимално разпъване на тялото , може да помогне за поддържане секрецията на хормона на растежа за малко по-продължителен интервал от време и да ни подсигури някой и различен сантиметър – алтернатива, каквато заседналият метод на живот не разрешава.

Редовен стречинг (разтягане)
Висулката поддържа растежа на скелетния парат, а постоянното разпъване на крайниците улеснява удължаването на растежа посредством удобно повлияване на мускулатурата. Изчислено е, че най-малко 15-минутен стречинг на ден може да обезпечи лек тласък за секрецията на растежния хормон . Такива занимания са потребни и във връзка с това, че заздравяват позицията на тялото и улесняват поддържането на оптимално изправена стойка. Това разрешава да покажем какъв брой високи сме в действителност, компенсирайки леката изкривеност, присъща за доста хора.

Свързани публикации.. Кога стопират да порастват девойките? 0 Кога стопират да порастват момчетата? 0 Мускулната маса и растежният хормон се въздействат от почивките 2

Оптимален хранителен режим
Балансираната диета също може да способства за поддържане секрецията на хормона на растежа за малко по-дълъг интервал от генетично заложения. От основно значение е приемът на калций и фосфор за застраховане растежа на костите . В допълнение е значимо да се подсигури приемът на субстанции, поддържащи кръвообращението и метаболизма.

Пълноценен сън
Факт е, че децата израстват на растеж най-интензивно по време на сън, когато хипофизата е най-активна в секрецията на растежен хормон. От същото преимущество може да се възползват и към този момент порасналите деца за най-малко отчасти удължение интервала на физически напредък. За предпочитане е да се спи по тил, с цел да се даде опция за подсилване на гръбнака и гръбната мускулатура и да се подсигури поддържането на оптимално изправена стойка на тялото.

Избягване на алкохола и цигарения пушек
И двете вещества нарушават естествената функционалност на организма и може да влошат прибързано секрецията на хормон на растежа. Затова нездравословните привички са и строго противопоказни за младежи, които желаят да запазят темповете си на физически напредък за по-дълго време.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР