В предградията на Киев, близо до летище “Гостомел е извършен

...
В предградията на Киев, близо до летище “Гостомел е извършен
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Русия обяви успешен десант при летище “Гостомел” край Киев

В предградията на Киев, покрай летище “Гостомел ” е осъществен сполучлив съветски десант. В интервенцията са взели участие над 200 хеликоптера, заяви съветското министерство на защитата.

Отбелязва се, че няма загуби измежду съветските въоръжени сили. В интервенцията са взели участие над 200 хеликоптера. Успехът на интервенцията е обезпечен от потискането на противовъздушната защита и изолирането на зоната за кацане от въздуха.

Силите на съветските Въздушно-десантни войски се свързаха с подразделенията на съветския десант на летище “Гостомел”, блокирайки Киев от запад.

„ На 24 февруари въоръжените сили на Руската федерация направиха сполучлива интервенция за десант в региона на летище “Гостомел” в предградията на Киев. По време на завладяването на летището бяха премахнати повече от 200 националисти от специфичните елементи на Украйна “, разяснява Игор Конашенков, прессекретар на Министерството на защитата на Русия.

Ден преди този момент беше обявено, че в село Гостомел край Киев съветските войски са достигнали интернационалното летище на държавното дружество " Антонов ", само че първо е било обстрелвано от хеликоптери. Националната армия оповестява, че в хода на отблъскването на въздушна офанзива против Гостомел украинските военни са свалили три от 34 хеликоптера.

Международно летище “Гостомел” се намира на 25 км от Киев.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че е взел решение за специфична военна интервенция в Донбас. Руското министерство на защитата съобщи, че въоръжените сили не нанасят никакви ракетни, въздушни или артилерийски удари против цивилни цели в Украйна. Става дума само за точни удари по военна инфраструктура.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР