В предаването „Тази сутрин по бТВ проф. Кирил Топалов, каза

...
В предаването „Тази сутрин по бТВ проф. Кирил Топалов, каза
Коментари Харесай

Проф. Кирил Топалов: Историческата комисия в РСМ работи под политически диктат

В предаването „ Тази заран " по бТВ проф. Кирил Топалов, сподели че взаимната комисия сред България и РСМ работи, само че те прекъснаха работата поради изборите. „ И съвсем година от този момент не работим. Ние не сме спирали работата, само че те стопираха. Което е ясно, че тяхната комисия работи под политически диктат, те работят в синхрон с политическата обстановка в страната. Докато ние сме се срещнали единствено няколко пъти с външния министър. Ние не работи под диктат. "

Всеки проблем може да бъде награден с позитивно развиване, само че какво надграждане има поради Кирил Петков, не мога да кажа, само че да вземем за пример има индикации да се развива повече бизнесът, това всеки го желае, изясни проф. Топалов. „ Но историческите цели, историческите цели са доста значими и те не могат да бъдат жертвани в името на други ползи ".

Аз допускам, бе новият външен министър ще ни предложения на диалог, както досегашните външни министри са ни споделили и ще можем да обменим мисли по тази тематика и да си бъдем взаимно потребни, добави историкът. „ В Европейски Съюз има много гласове, че Албания е по-готова от РСМ. От наша позиция ние също можем да кажем, че Албания е по-готова, тя не развива негативни политики към България ".

Ние в комисията се убеждаваме непрестанно, че връзката става все по-трудна, изясни проф. Топалов. „ С течение на времето по всички неща, по които сме се били разбрали по отношение на Самуил, по отношение на Свети Климент Охридски и Наум, стартират да отпадат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР