В предаването Тази неделя по бТВ Валери Димитров - областен

...
В предаването Тази неделя по бТВ Валери Димитров - областен
Коментари Харесай

Областният управител на Монтана: Правим всичко възможно да не се позволи нивото на река Огоста да се повиши

В предаването „ Тази неделя " по бТВ Валери Димитров - регионален управите на Монтана сподели, че вършат всичко допустимо да не се разреши равнището на река Огоста да се увеличи.

В селата Хайредин и Нивянин бяха под паника, описа кореспондент на бТВ. В с. Нивянин равнището на реката се беше повишило над сериозната точка. Имало е залети дворове, постройки. При с. Хайредин река Огоста много е повишила равнището си. Непрекъснато хора идват и ревизират каква е обстановката. В общината е оповестено отчасти бедствено състояние.

Хората описват, че непрекъснато са под часовой, не спят по цяла нощ, а доброволци пълнят чували с пясък, които се придвижват до най-критичните точки. При Хайредин полиция стои непрестанно. Тодор Алексиев, кмет на община Хайредин сподели, че обстановката е овладяна. „ Заедно с пожарната, полицията, гражданските формирования, мерксите които предприехме към този момент овладяхме напълно обстановката.

Слава Богу, че преваляванията в Балкана са престанали и оттова стопираха следеното изпускане на бент. „ Огоста ", което ни оказа помощ. Положението в този момент е обикновено, в случай че не дойдат нови превалявания, ще се оправим с това, което е все още ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР