В предаването Панорама по БНТ Юлиян Попов, каза че зелената

...
В предаването Панорама по БНТ Юлиян Попов, каза че зелената
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Зелената идея не загива

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Юлиян Попов, сподели че зелената концепция не умира. „ Протестите са предизвикани от други фактори. Размекванията от предстоящите дотации непрекъснато е една от аргументите. Зелената стопанска система се движи доста решително напред. Но за жалост в Европа незадоволително решително, което води до загуба на конкурентоспособност на Европа със Съединени американски щати, Китай, Южна Корея ".

Зелените технологии и зелените партии нямат доста общо между тях, тъй че би трябвало да разделим напредъка на чистите технологии и политическата действителност, която е по-различна, съобщи Попов. „ Да, може да забележим загуба, само че това няма да се отрази на развиването на новите технологии ".

Българската стопанска система може да бъде ефикасна и зелена или неефективна и мръсна- това е изборът, който би трябвало да направи българската стопанска система, безапелационен е Попов. „ Българската промишленост в доста случаи е по-модерна и по-чиста, в сравнение с аналогични предприятия в Германия, да вземем за пример ".

Относно концепцията за вятърни перки в морето, Попов сподели, че е един от хората, които са популялизирали тази концепция за Черно море особено. „ Това е доста добра концепция по принцип. Обаче аз не виждам сериозна вероятност за офшорна вятърна сила преди края на това десетилетие, а най-вероятно към средата на идващото десетилетие просто, тъй като технологията би трябвало да се развие още. Нищо няма да стане за сметка на риболовците и туристите, безапелационен съм ".

Българска национална телевизия, „ Панорама "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР