В предаването Панорама по БНТ Томислав Дончев, каза че има

...
В предаването Панорама по БНТ Томислав Дончев, каза че има
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Поемането на отговорност става с форма на участие или и двете партии да направим крачка назад

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Томислав Дончев, сподели че има напредък, има обща законодателна стратегия, текат диалози по цели и политики, по голяма част от тематиките има консенсус, изборът на държавно управление може да стане пленник на политически дебелоглав - или има болшинство, или няма. Проблемът е в метода, не в имената.

По думите му не е редно вторият да предложи кабинет с напълно титулярен политически състав - всичките водачи на партии, и да каже на първия " просто ни подкрепете ".

" Това е несериозно. Поемането на отговорност става с форма на присъединяване или и двете партии да създадем крачка обратно, да кажем време е да влагаме не в разделяне, а в разсъдък. Да се опитаме да намерим не ярки политически фигури, а специалисти, потвърдени хора, в България има такива, да образуваме кабинет, в който нито един от ръководителите и заместник-председателите на партиите няма да взе участие ", разяснява Томислав Дончев.Според него е допустимо този кабинет да бъде следен дружно от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ от Народното събрание.

Томислав Дончев акцентира, че и двата разновидността - влизането на политици и от двете партии, които може да не са от първата редица или напълно специалисти, са вероятни.

" Отказвам да разясня персони. Този, който е по-силен, е по-отстъпчив, всички би трябвало да създадат взаимни отстъпки, само че би трябвало да има пропорционалност ", сподели още Томислав Дончев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР