В предаването Панорама по БНТ Румен Гечев, каза че г-н

...
В предаването Панорама по БНТ Румен Гечев, каза че г-н
Коментари Харесай

Румен Гечев: Посещението на министър Тодор Тагарев в САЩ поставя в риск страната ни

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Румен Гечев, сподели че господин Тагарев не е бил акредитиран по време на визитата си в Съединени американски щати да взима решения за разполагане на ракетни системи. „ Как по този начин ви пристигнаха такива мисли във Вашингтон? Той поема задължения без мандат. Говорите за Аденския залив, за Украйна - та вие сте министър на защитата ".

По думите му българската авиация е унищожена, българския морски флот и сухопътни войски били на колене. „ Ние сме подписали контракт с НАТО и би трябвало да изпълняваме своите задължения. Не би трябвало да играем ролята на плацдарм и да участваме във военни интервенции по всякакви острови ", акцентира той.

Гечев не скри възмущението си от дейностите на министъра на защитата, който се подписа върху първия изтребител, предопределен за България. Той призна, че Българска социалистическа партия нямат доверие на министър Тагарев.

„ Всеки министър може да върви на всички места, в случай че има положителни последици по-късно. Посещението на министър Тодор Тагарев в Съединени американски щати слага в риск страната ни ", безапелационен е Румен Гечев.

Той изрази недоволството си от забавената поръчка на американските изтребители F-16, поръчани и8 платени от страната ни. „ Ние имахме планове. Не лъжете за закъснение поради Коронавирус. Изтребителите трябваше към този момент да са тук и да летят. Времето на нашите самолети изтича. Пентагонът излъга българската страна и своите сътрудници и ни препраща неизвестно къде ", сподели той.

„ Българска социалистическа партия подлага на критика постоянно, когато са наранени българските ползи. Предлагаме и съответни решения. Ние сме дали своят вот военния бюджет и спомагателните разноски за Българската войска. Ние не сме дали своят вот противоракетни и противокорабни системи на българския бряг. Не желаеме да дадем парите, само че да не идват самолетите ", сподели още Гечев.

Според представителят на Българска социалистическа партия военният министър работи против българския народен интерес.

Българска национална телевизия, „ Панорама "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР