В предаването Панорама по БНТ Илияна Йотова, каза че определено

...
В предаването Панорама по БНТ Илияна Йотова, каза че определено
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Нашата роля като държава членка на ЕС трябва да бъде по-силна и по-сигурна

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Илияна Йотова, сподели че несъмнено сме показали съмнение по отношение на войната в Украйна. „ За страдание не виждам по кое време ще забележим края на това принуждение в центъра на Европа. Свикването с войната би била най-тежката присъда за днешното общество - българско, европейско, международно. Нашата роля като страна членка на Европейски Съюз би трябвало да бъде по-силна и по-сигурна ".

Инцидентът на границата край Елхово нямаше да бъде вероятен, в случай че бяхме си свършили работата като институци, като страна през последните 10 година, съобщи Йотова. „ Темата за миграцията е общоевропейски и международен въпрос. Все още съществува Дъблинското съглашение, което е стар и неработещ документ. Отговорна е страната за мигранти на чиято територия те за първи път стъпват в границите на Европейски Съюз. Т.е. България е виновна за всичко. Можехме да имаме една по-структурирана политика във връзка с нашите претенции. България получава прекомерно малко пари. Защо е значимо това? Важно е поради техниката, поради системата за наблюдаване ".

Трябва да се намерения какво да се прави оттук насетне, безапелационна е Йотова. „ За мен всичко минава през разбиването на каналджийските мрежи. Те са през цялото време, те не са основани в последните дни, седмици или месеци ".

Нестабилността влия на всичко - както върху обществото, по този начин и върху работата на институциите. „ Не е добре, че към този момент 2 година живеем в такава нестабилна политическа рецесия. По молба на доста от политическите партии президентът сътвори може би най-хубавата логистика, с цел да могат да бъдат извършени задоволително диалози сред парламентарните групи. Стана неставащото през предходни интервали от време - седнаха на една маса и по тях се спори, взимат се решения. Аз съм оптимист за основаване на държавно управление. Но не ми харесва, че откакто доста от политическите водачи споделят какъв брой е значимо това, само че по-късно стават едно „ само че ", следващо от многоточие ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР