В предаването Още от деня по БНТ Георги Харизанов, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Георги Харизанов, каза
Коментари Харесай

Политолог: Няма мисъл за родината, а мисъл за кадрите

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Георги Харизанов, сподели че няма усещания, че Христо Иванов се кара с Пеевски. „ По-скоро Делян Пеевски му се скара нещо. Пеевски очевидно е в интервал, в който показва виновници, само че логиката мъчно може да бъде открита. В този меморандум не прозира доста ролята на Иванов, този скандал не почива върху здрава основа ".

Пеевскси сподели, че не желае присъединяване в изпълнителната власт, добави Харизанов. „ Трудно е да се разбере какъв е казусът и за какво се разменят тези остри реплики. Този Меморандум е таймингът - 8 месеца Политическа партия не престават да подпишат документ за взаимно ръководство, отхвърлят, че това не е коалиция, това си е тяхно ръководство, подкрепено от ГЕРБ. Сега, когато химикалката отива от Денков в Габриел, внезапно се разбързаха да подписват този меморандум. Прозира или липса на проницателност или напън непременно да се опазят някакви назначения. Няма мисъл за родината, а мисъл за фрагментите ".

В същото предаване Даниел Смилов, сподели че Христо Иванов с Демократична България са зад меморандума. „ Не желая да пояснявам държанието на Пеевски. Има една причина да е ядосан и да гоизразява по неговия метод и тя е, че този меморандум има едно нещо значимо - Демократична България и Политическа партия желаят като, че ли да кажат, да напомнят, че съглашението за ръководство е сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Ако има договаряне, то би трябвало да е сред тях. От един принцип евентуално ПП-ДБ няма да правят отстъпка и това е те дружно с ГЕРБ-СДС да са главните в това съглашение ".

Движение за права и свободи има своето място изключително, когато приказваме за решения, които изискват две трети болшинство, изясни Смилов. „ Не знам тази ескалация до каква степен ще докара. Но където има потребност от две трети болшинство, несъмнено, Движение за права и свободи са добре пристигнали, само че това не значи, че те ще бъдат пълновръстен член на ръководещото болшинство ".

Българска национална телевизия, „ Още от деня "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР