В предаването „Още от деня“ по БНТ Георги Гьоков, каза

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ Георги Гьоков, каза
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще бъдат добавени 60 лв.

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Георги Гьоков, сподели че нямат желание да борят инфлацията, а това са обществени ограничения в поддръжка на хората, които да преживеят във времена на инфлация. „ Може би антиинфлационните ограничения са други. “

Ние предвиждаме няколко неща за пенсионерите – тези 60 лева ще влязат твърдо за всичко, а по-късно нарастването с 10% е за превъзмогване на инфлацията, изясни Гьоков. „ Индивидуалната пенсия ще бъде увеличена с 10%, по-късно към нея ще бъдат добавени 60 лева Така се получава много по-справедливо. Увеличението ще бъде към 20%, за тези с ниски пенсии ще бъде до 26%, а за високите – ще бъде към 16% “.

Още малко време ни е належащо, с цел да създадем преизчисляването на пенсиите, съобщи Гьоков. „ За да преодолеем това, което направиха предните ръководещи, ще вкараме тази коронавирус добавка в пенсиите. Преизчислението ще стане от 1 октомври. По-справедливо е да увеличим не с 50% от инфлацията, а с по-благоприятното 100% от него. Това ще докара до увеличение на всички пенсии, които не минат този размер, който са получили през юли. Това го споделям като предварителна информация, не трябва хората да стартират да считат, тъй като това предстои на диспути “.

Някъде към 1,5 милиарда ще отидат към пенсионерите, това са опциите на системата, безапелационен е Гьоков. „ Няма да бъде икономисан нито един лев, просто желаеме да разпределим тези пари, които са налични в бюджета, тъй че да бъде заслужено за всички в пенсионната система “.

Приходите в Национален осигурителен институт по фонд пенсии също се усилват от повишаване на работната заплата и други, тъй че наедно със дотацията се усилват и личните доходи на Национален осигурителен институт, изясни Гьоков.

Коалицията е комплицирана, никой не е споделил че ще е елементарно, на аз бих споделил, че предварителните избори са единствено в главата на опозицията, счита Гьоков. „ Управлението все още е устойчиво.

Мерките към този момент са ясни, размерът им е 2 милиарда, съобщи Гьоков. „ Ние нямаме за цел да спестим пари, а да ги разпределим заслужено и където е нужно “.

Винаги има учредения за рецензии, в това число и от опозицията, от президентът, само че въпросът е тези рецензии да са градивни, а не да целят нещо друго, счита общественият министър.

Относно помощта за младите фамилии, Гьоков сподели, че се усилва от 4500 на 6000 лева данъчна отстъпка, това значи по 50 лева на месец да остане за всяко дете в фамилията. „ Ние предлагахме всеки месец да се случва това, в този момент сделката е, че тези пари ще се възвръщат на всеки 3 месеца “.

До известна консумация, цената на електричеството ще бъде една, а над тази минимална граница, ще бъде на друга цена – това е забавно като мярка и би помогнало на тези хора, които са по-бедни и използват по-малко сила, съобщи Гьоков. „ Понятието енергийно безпаричен значи, не че човек не може да си заплаща тока, а това че къщата, блокът не са енергийно санирани, уредите не са нови и така нататък Ние тези, които не си заплащат тока, ги поддържаме и в този момент “.

Не бяха признати предложенията за тавана на цените и за необлагаемия най-малко, в умозаключение сподели Гьоков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР