В предаването Лице в лице по Бтв Йордан Божилов, каза

...
В предаването Лице в лице по Бтв Йордан Божилов, каза
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Президентът трябва да има роля в назначаването на шефовете на службите

В предаването „ Лице в лице " по Бтв Йордан Божилов, сподели че не за пръв път има опълчване и предпочитание да се сменят шефове на служби. „ По мое време също е имало такива неща, само че аз за пръв път виждам такова опълчване и министър-председателят да не желае да работи с шефа на ДАНС, изключително в тази комплицирана интернационална конюнктура - покрай нас бушуват две войни и работата на ДАНС е директно обвързвана с тях. Тази обстановка би трябвало да се реши час по-скоро. Трябва да има доверие сред институциите. "

" За мен президентът би трябвало да има роля в назначението на шефовете на службите, само че това не би трябвало да се случва, когато ръководи служебно държавно управление. В подобен случай президентът не би трябвало да се занимава с назначения. За мен шефовете на служби би трябвало да се назначават и след чуване в комисиите в Народното събрание. Аз приканвам тази рецесия да се реши с един естествен и подробен диалог. В момента в Националаната тактика за сигурност изобщо липсва Русия. Последната тактика е от 2018 година, надалеч преди войната в Украйна да избухне. Двете страни би трябвало да седнат и да се схванат, тъй като има по-важни неща от политическите пристрастености ", прикани Божилов.

" Решението за " Страйкърите " е взето от военната експертиза и от цивилната експертиза в МО. Това не е политическо решение. Тези машини ще бъдат закупени непосредствено от държавното управление на Съединени американски щати и това изключва някакви сделки с компании. Със сигурност с покупката на тези машини ние ще придобием нещо доста качествено ", безапелационен беше Йордан Божилов по отношение на вчерашното решение на Народно събрание България да закупи бронетранспортьори от Съединени американски щати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР