В предаването Лице в лице по бТВ снощи Христо Иванов,

...
В предаването Лице в лице по бТВ снощи Христо Иванов,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Участваме във възможното управление на страната, което да я преведе от дълга криза

В предаването „ Лице в лице " по бТВ нощес Христо Иванов, сподели че акад. Денков се оправи със обстановката със зърнопроизводителите. „ Чудя се дали имаше потребност Народното събрание да се намесва, тъй като май той повече попречи, в сравнение с оказа помощ. Ние излизаме от тежка парламентарна рецесия, на фона на война. Виждате какъв брой бързо от един секторен проблем, беше изработен опит за събаряне на държавното управление. Няма към този момент обособени проблеми, всичко доста бързо ескалира. Това, че имаме подобен министър председател, който се оправи със обстановката, е доста значимо. "

На въпрос в каква формула на ръководство вземат участие, Иванов съобщи: „ Участваме във вероятното ръководство на страната, което да я преведе от дълга рецесия. Това е вероятното ръководство и то е толкоз положително, колкото може да следва своите цели ".

„ Това нещо е мъчно, комплицирано, основано на тежки взаимни отстъпки. Понякога се питаме: Струва ли си? Работи ли? Става дума за една хибридна политическа формула, в която има всичко. Това е взаимно болшинство, основано на ясни цели ", изясни той.

„ Въпросът е какви са целите и каква е посоката, в която се движи страната. Аз не съм давал оценка, тъй като е доста рано за това. Цялата тази сглобка ще си е коствала, едвам когато видя конституционната промяна, тогава ще дам оценката си. Ние сме си поставили главата в торбата, нямахме право да не опитаме. Дори нашите гневни съперници схващат, че е значимо да застанат зад тези цели и да ги поддържат ", посочи съпредседателят на „ Демократична България ".

По мотив последните социологически изследвания за публичните настройки и даваната преднина на ГЕРБ-СДС, Христо Иванов съобщи: „ Влиянието на ГЕРБ не нараства. Те са постоянни, заради характерностите, които чакат техните гласоподаватели от тях. Нашите гласоподаватели образуват своето мнение по друг метод. Въпросът е дали ще можем да покаже едно ново лице на правораздаването най-после. Моята работа е да работя за това. Не сме очаквали, че ще бъде елементарно. Разбираме, че имаме работа с наши съперници, които надали са се преродили ".

Във връзка с подадената оставка от съпредседателят на „ Демократична България " ген. Атанас Атанасов, Иванов разяснява: „ Атанас е сериозен човек. Той усеща, че би трябвало да даде явен сигнал. Въпросът в този момент е ние ще намерим ли воля да модернизираме българските служби? Да имаме по-високи упования от нашите служби. Атанас работи дълго по тази идея. Той е обсъждал въпроса персонално с Бойко Борисов, в един миг схваща, че той се дърпа. Дайте да не се вършим на маймуни. Нека се върнем на масата за договаряния. Вратата не е затворена. Атанасов е сериозен и би се върнал, в случай че види, че има предпочитание да се работи, а не извъртане. Ние от огромните цели няма да отстъпим и Атанасов през днешния ден го сподели с дейностите си ", акцентира Христо Иванов.

„ Ние сме чували „ не " през последните 10 години за конституционните промени, само че не сме се отказали и в този момент няма да го създадем. Тук не е въпросът да се харесаме на някой, а когато си избрал да гарантираш сигурността си в групов формат, би трябвало да покажеш непоклатимост и посока. Механизмът за съдействие беше преустановен на заем, тъй като виждат, че тръгваме в вярната посока ", сподели още той.

„ Не сме сигурни, че съдружните ни цели ще бъдат изпълнени. Такъв е животът. Но ние компромис с значимите цели няма да вършим. Това е сложен развой. Избрали сме да свършим някаква работа и го вършим. Промените в КПКОНПИ са положителна крачка напред. Това ще бъде доста сериозна крачка за приемането ни в Шенген. Законът за КПКОНПИ е добър. Въпросът е кои ще са тези трима души, които ще бъдат определени. Важното е, че има чуваемост. Процесът продължава и се движим в вярната посока. Трудно е, от самото начало, тъй като би трябвало да се оправяме с огромни и дребни рецесии, само че има воля ", сподели още Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР