В предаването „Лице в лице по бТВ д-р Меджидиев, каза

...
В предаването „Лице в лице по бТВ д-р Меджидиев, каза
Коментари Харесай

Д-р Асен Меджидиев: Заварих системата в момент, в който имаше повишаване на заболеваемостта от Ковид

В предаването „ Лице в лице " по бТВ доктор Меджидиев, сподели че главната цел на служебното държавно управление и на Министерство на здравеопазването е да създадем комфорт, да подобрим положението на здравната система сега. „ Заварих системата в миг, в който имаше повишение на заболеваемостта от коронавирус, главната ни устременост е оправянето с тази вълна и предотвратяването на по-сериозни талази от коронавирус. Стремим се, нашата цел е да подготвим здравната система за последващи коронавирус вълна, би трябвало да се приготвят лечебните заведения, осигуряваме интензивни кревати, осигуряваме банкет на заболели.

" Всяка заран в 9 часа ще ревизирам от Бърза помощ дали има върнат пациент, безапелационен е Меджидиев.Решихме да поправяме някои неща от проекта - епидемиолози, инфекционисти, РЗИ, Бърза помощ, хора от бизнеса ще се събираме и ще преглеждаме ограниченията по този начин, както е вярно да се постановат, изясни Меджидиев.

Днес пускаме един огромен запас от безвъзмездни антигенни проби, от на следващия ден даваме опция на хората, където пожелаят да се имунизират, добави Меджидиев. „ От понеделник се пуска електронно направление на общопрактикуващите, с цел да насочват хората, РЗИ-та ще могат да вървят да си ги вършат без направление. Отделно започват мобилни групи, които ще посещават труднодостъпните региони да тестват искащите се и да имунизират, всеки който желае ".

Много европейски страни отстраниха карантината, само че те имат доста висок имунизационен %, при нас той е доста невисок и по тази причина не можем да си позволим махането на карантината, добави Меджидиев. „ За имунизираните хора обмисляме карантината да бъде 5 или 7 дни. За неимунизираните също считаме да я понижим - на 7 дни, като се вършат два поредни антигенни теста, в случай че те покажат, че са негативни, хората ще могат да бъдат освободени от изолираност и карантина ".

Имаме неповторими лекари и хора, които работят със сърце в „ Бърза помощ ", безапелационен е служебният здравен министър.Нямам желание да променям шефове на лечебни заведения, които си извършват работата качествено, съобщи още Меджидиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР