В предаването Лице в лице по бТВ Атанас Пеканов каза,

...
В предаването Лице в лице по бТВ Атанас Пеканов каза,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Най-вероятно ще загубим милиарди европейско финансиране

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Атанас Пеканов сподели, че най-вероятно ще загубим милиарди европейско финансиране, а си приказваме за 100 милиона за избори. „ По линия на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) - по-малко от в този момент няма по какъв начин да свършим. Първият транш бе получен по време на служебния кабинет, от този момент не сме получавали повече заплащания. "

" Европейското финансиране е повече дипломация, преговаряш с Европейската комисия и се опитваш да ги убедиш в нещо. Европейска комисия сподели, че крайният период е 2026 година - до тогава има година и половина, по половината неща не сме създали нищо, огромна част от публичните поръчки не са тръгнали, това ще са окончателно изгубени пари. Надявах се, че Асен Василев най-малко ще избута плана си за батериите. На дневен ред не престават да стоят пътната карта за декарбонизацията, Законът за персоналния банкрут, които пречат идващото заплащане да се отключи. Ще изпуснем периодите и ще изгубим тези пари ", предизвести той.

Пеканов е на мнение, че е извънредно време ясно да се каже на хората, че най-вероятно България няма да стане член на еврозоната от 1 юни 2025 година " През юни най-вероятно ще получим отрицателен конвергентен отчет. Има един аршин, който не е изпълнен - инфлацията. Правителството не направи задоволително. Беше посочено в отчета на МВФ: прекомерно експанзивна е фискалната политика, прекомерно се раздават пари. Винаги съм подкрепял Василев във повдигането на приходите, само че това би трябвало да е по-добре премислено, за някои групи фискалната политика трябваше да бъде затегната ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР