В празник на музиката ще се превърне петъчният 21 юни

...
В празник на музиката ще се превърне петъчният 21 юни
Коментари Харесай

Празник на музиката събира край морето изпълнители на 7 сцени

В празник на музиката ще се трансформира петъчният 21 юни във Варна, когато на 7 подиуми ще има осъществявания за всеки усет и възраст. Инициативата е на Франкофонския център - Варна в партньорство с Общината.

За задачата, на разнообразни места в града ще бъдат проведени концертни стратегии, в които ще вземат участия, както професионални реализатори, по този начин и фенове музиканти. В програмата ще бъдат застъпени другите музикални стилове-метъл, рок, джаз, шансон, национална и класическа музика.

Жителите и гостите на морската столица ще могат да се насладят от 12,30 до 14 часа на музикалното предаване на Радио Варна „ Джем сешън “, което ще се излъчва онлайн от Стъкления павилион до постройката на радиото.

От 16 до 22 часа са изявите на сцена „ Раковина “ в Морската градина, от 18 до 22 часа - на сцената пред входа на Морската градина, от 10 до 22 часа - на сцена „ Амфитеатър “ под Пантеона, от 16 до 22 часа в региона на Националната астрономическа обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “,

От 16 до 19 часа в пространството пред входа на Фестивалния и конгресен център, от 16 до 22 часа е Wake Park Varna на Крайбрежната алея, а от 17,50 до 18.40 часа на пл. „ България “ до статуята на рибаря със златната рибка.

Празникът на музиката води началото си от Франция, където се отбелязва за първи път през 1982 година. От 1985 година той стартира да се празнува и отвън границите на страната във връзка Европейската година на музиката. За по-малко от 15 години това събитие стартира да се отбелязва допълнително от 100 страни на 5 континента, разясняват още уредниците.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР