В празничния Йордановден ГЕРБ-София проведоха редица инициативи в различни райони

...
В празничния Йордановден ГЕРБ-София проведоха редица инициативи в различни райони
Коментари Харесай

ГЕРБ-София почете паметта на Ботев, Богоявленския водосвет и Освобождението на столицата

В празничния Йордановден ГЕРБ-София организираха редица начинания в разнообразни региони на столицата, срещайки се със стотици поданици и посетители на града. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Съботният ден стартира с поклонение пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина. Народни представители, общински съветници и районни координатори от ГЕРБ сервираха венец и цветя пред паметника на Ботев по случай 176 години от рождението на популярния български стихотворец и бунтовник.

На събитието участва и регионалният координатор на ГЕРБ-София Даниела Райчева, която обърна особено внимание на думите на Ботев: “Вярвам в единната обща мощ на человеческия жанр на земното кълбо, с цел да твори положително! “

Дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова и някогашните кметове на регионите „ Искър “ и „ Възраждане “ Ивайло Цеков и Савина Савова уважиха обичайния Богоявленски обред по мятане на кръста в езерото в ж.к. „ Дружба “, дружно с голям брой столичани. В събитието се включиха народни представители, общински съветници, районни координатори, членове и симпатизанти на партията.

„ Жителите и гостите на празничния обред в регион „ Искър “ ни приветстваха с топлота и предпочитание за диалог. За нас това е самопризнание за свършената работа в региона и в София, а пожеланията за триумфи са явен и зареждащ с сила знак, да продължим работата и напъните си за положителното на града! “, съобщи районният началник на ГЕРБ и общински консултант Лорита Радева.

По същото време военачалник Йосиф Гурко влезе победоносно на бял кон в Северен парк в границите на историческата възстановка във връзка 146 години от Освобождението на град София, чийто хазаин бе кметът на регион „ Надежда “ инж. Димитър Димов. Съорганизатори на възстановката бяха Сдружение „ Национален съюз „ Единение “ и Сдружение „ Обединени Балкани “. Внушителното събитие беше почетено от народни представители и общински съветници. На него участваха и ръководителите на региони на ГЕРБ, както и голям брой представители на младежката конструкция на партията.

Кметът на Надежда цитира една от великите мисли на Христо Ботев, който е споделил, че човек, който не обича децата, майка си, и татко си, не обича отечеството си. „ Нека пазим традициите и християнските полезности, с цел да пребъде България! “, прикани присъстващите инж. Димов.

Кметът на регион „ Панчарево “ Евгения Алексиева, заместник-кметовете на региона, кметовете на кметства, както и районният координатор на ГЕРБ-Панчарево и общински консултант Ваня Тагарева почетоха церемониите по ритуално мятане на кръста и отслужване на Велик Водосвет, които се състояха в седем обитаеми места в региона.

„ Вярва се, че тези, които извадят кръста, ще са здрави през цялата година “, подсети кметът на Панчарево Евгения Алексиева. „ Бъдете здрави и почитайте християнските обичаи и традиции дълги години “, пожела госпожа Тагарева на десетките смелчаци, които влязоха в ледените води на река Искър.

Районните координатори на ГЕРБ в Люлин Стефан Арсов, на ГЕРБ-Банкя Румен Александров, на ГЕРБ-Младост Юлиян Пейчев и националният представител Даниел Александров, които бяха придружавани от голям брой симпатизанти на ГЕРБ, посетиха тържествената литургия в Рилския манастир.

Даниел Александров се включи в Богоявленския обред по хвърлянето на кръста, облечен в обичайната национална носия. Участниците в тържествения обред получиха благословия за здраве персонално от игумена на Рилския манастир свещеник Евлогий, който съобщи своите специфични поздравления и към водача на ГЕРБ Бойко Борисов на представителите на партията.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР