В празничните дни около Великден имаше значително увеличение на пътниците

...
В празничните дни около Великден имаше значително увеличение на пътниците
Коментари Харесай

От БДЖ отчитат значителен ръст на пътуванията за великденските празници

В празничните дни към Великден имаше доста нарастване на пасажерите на БДЖ, оповестиха от железопътния транспортьор. Въпреки обезпечените над 10 400 спомагателни места през интервала от 20 до 27 април, ползата към пътешестване с трен принуди " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД да реагира на момента с обезпечаването на още спомагателни вагони за избрани влакове.

Общо над 80 000 са продадените билети за пътешестване с трен през интервала от 21 до 25 април, като едвам 15% от тях са закупени авансово, което затруднява планирането на железопътния транспортьор за обезпечаване на спомагателни места.

Общо 8 влака са пътували с в допълнение увеличение на композициите си, макар авансово плануваните спомагателни места за тях. Най-голямата нужда от още вагони са имали влаковете по направлението от Варна за София на 25 април. Сутрешният бърз трен от Варна за София, който отпътува в 7:30 ч. с един спомагателен вагон,

заради многото искащи да пътуват се наложи да бъде повишен с още два вагона от Варна, а след това бяха добавени и по още един вагон - на гара Горна Оряховица и на гара Мездра.

Поради забележителното нарастване на пътуващите, неравномерното им систематизиране във влаковете, които се движат в съответните посоки и макар в допълнение обезпечените места и оперативно добавените още вагони, бяха основани организационни проблеми и се позволиха композиции с правостоящи пасажери.

По отношение на непокътнатите места във влаковете е належащо да се има поради, че системата за билети е централизирана и при закупуването на място, то се блокира и не е допустимо да бъде продадено още веднъж. При основаването на организация с обезпечаване на спомагателни вагони, обаче, е допустимо номерата на местата във вагоните да не подхождат на издадените непокътнати места по схемата от системата за билети. В такива случаи, когато клиентът не съумява да откри своето място, е належащо да се обърне за подпомагане към транспортния личен състав във влака.

От БДЖ се извиняват на своите клиенти за основаното им стеснение и ще положат нужните старания да не се позволяват сходни обстановки в бъдеще. Железопътният транспортьор припомня, че за гарантиране на удобно пътешестване е належащо пасажерите да закупят авансово билети за своето пътешестване, като си доплатят и непокътнато място, чиято цена е 0,50 лева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР