В православните страни, настъпи един от най-почитаните празници Великден, а

...
В православните страни, настъпи един от най-почитаните празници Великден, а
Коментари Харесай

За Великден във Франция сервират гигантски омлет, в Гърция хвърлят от прозорците саксии


В православните страни, настъпи един от най-почитаните празници Великден, а в католическите той отмина преди седмица. Интересно е, че в доста от страните по света Великден се празнува по разнообразни способи, като това, което сплотява е времето за отмора, пътешестване и превозване на повече време със фамилията. Разбира се боядисването и чукането с яйца е наслада както за дребни, по този начин и за огромни. Foodpanda, прегледа Великденските обичаи по света.

Унгария- "Шприцване" е известна унгарска традиция за Великденския понеделник, в която момчетата игриво поръсват парфюм, одеколон или вода над главата на младата жена и желаят целувка.

Франция- В град Хауг на централния площад на града се сервира великански омлет, подготвен с 4 500 яйца, който може да нахрани 1000 души. Историята стартира, когато Наполеон и армията му пътуват през южната част на Франция и се стопират в градчето да хапнат омлет.

Бразилия- Освен че са луди футболни почитатели, имат една луда традиция за основаване на сламени кукли, които да бъдат удряни. Сламените кукли въплъщават Юда.

Севиля, Испания- Един от най-големите Великденски празници се организира в Севиля, където огромни групи маршируват и пресъздават историята на Христос.

Швеция- Великден в Швеция доста наподобява на Хелоуин, а децата се обличат като великденски вещици, носещи дълги поли и цветни забрадки. Отиват при съседи, с цел да им продават ръчно нарисувани картини, с вярата да получат сладкиши.

Корфу, Гърция- Традицията на "Потопяването" се организира сутринта на Велика събота. Хората хвърлят от прозорците си саксии, тигани и други глинени съдове, които се разрушават на улицата. Някои хора споделят, че обичаят за мятане на саксии приветства пролетта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР