В позиция пред медиите от Комисията за финансов надзор (КФН)

...
В позиция пред медиите от Комисията за финансов надзор (КФН)
Коментари Харесай

КФН не била информирана за рисковете около фалита на Олимпик

В позиция пред медиите от Комисията за финансов контрол (КФН) оповестиха, че не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, че има предизвестия за вероятни опасности, свързани със обстановката към кипърската застрахователна организация „ Олимпик ".

Като заместник-председател на КФН, управляващ ръководство „ Застрахователен контрол ", Ралица Агайн-Гури в никакъв случай и по никакъв метод не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или ръководителя на комисията за възможни опасности по отношение на банкрута на „ Олимпик ".

Не са предоставени разбор и оценка за вероятните неподходящи последици от банкрута на кипърската компания. Вариант с фактология по отношение на застрахователната компания е качен в деловодната система на КФН едвам в петък, 17.8.2018 г, се споделя в позицията на Комисията.

КФН до този миг не разполага с отчета, който Ралица Агайн-Гури показа в Народното събрание. Голяма част от изнесените пред народните представители обстоятелства са безусловно нови и непознати до този миг и КФН, настояват от там.

Съгласно поправките в Закона за КФН, които са в действие от началото на годината, заместник-председателите на комисията имат цялостна самостоятелност в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат групово, като ръководителят е „ пръв сред равни ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР