В повечето случаи кучетата кихат по същите причини, поради които

...
В повечето случаи кучетата кихат по същите причини, поради които
Коментари Харесай

Ето защо някои кучета кихат, когато си играят с нас

В множеството случаи кучетата кихат по същите аргументи, заради които и ние, хората. Външни дразнители като прахуляк несъмнено могат да ги раздразнят (въпреки че като цяло обичаните ни пухчовски не са чак толкоз податливи на алергени, в това число плесен и полени).

Понякога кучетата кихат шумно и постоянно, когато непознат обект (например клонче трева) се е заклещил в носовата им празнина.

Вероятно обаче сте забелязали и други вид необичайно кихане – по време на игра (било то с друго куче или с вас самите).

Игривото кихане

Защо някои кучета кихат, до момента в който се забавляват с някого? Цялото това отскачане и бягане нервира носовете им? Или пък може би става дума за защитна тактичност, чиято цел е да разсее „ съперника “?

Специалистите, учещи държанието на кучетата, считат, че това съответно кихане е самобитен инструмент за връзка – с него те алармират на отсрещната страна, че в тази ситуация става дума в действителност за игра, а не за същинска борба.

Може би сте забелязали, че колкото по-интензивна става играта, толкоз по-учестено е кихането. По този метод животинчето ви подсеща, че това въпреки всичко е игра и тя би трябвало да бъде забавна и безвредна.

Не на последно място, игривото кихане е и безапелационен симптом, че кучето ви в действителност се забавлява!

Сладко, нали?

Източник: Rover.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР