В пострадалото от потопа Царево учебната година започна с благотворителна

...
В пострадалото от потопа Царево учебната година започна с благотворителна
Коментари Харесай

Първият учебен звънец: Как влязоха в час учениците в Царево, Ямбол и Враца?

В потърпевшото от потопа Царево образователната година стартира с благотворителна самодейност . Събраните средства ще бъдат употребявани за възобновяване на вредите, нанесени от наводнението. 

В самата постройка на учебното заведение провалите са били главно в приземния етаж и физкултурния салон, само че те няма да попречат на образователните занятия, увериха от управлението. А измежду първокласниците, прекрачили учебния предел, е и 7-годишната Дениз, чието семейство претърпя тежко водното злополучие.   

„ Това е празник на всички българи, празник на знанието, светлината и устрема към познание “, сподели проф. Галин Цоков

Тържествено начало на образователната година и в Ямбол. Едно от най-големите учебни заведения в града – „ Любен Каравелов “ посрещна близо 900 възпитаници, от които 145 първокласници. „ Много е трогателен този ден, за мен към този момент 35 години в това учебно заведение. Винаги съм настроена прочувствено, положително към всяка нова година “, отбелязва учителката Нели Желязкова.

„ Очакваме с неспокойствие новата образователна година, новите запознанства, новите предмети “, признава и Снежана Бабачева, която е майка на първокласник в Ямбол.

„ Има голямо разслоение и взаимозависимост в какво обитаемо място е учебното заведение и какво е общественото състояние на детето “, показват от Национална мрежа за децата

С доста боязън, неспокойствие и даже сълзи откриха образователната година в най-старото врачанско учебно заведение „ Христо Ботев “, което навлезе в третото си столетие. „ Ще узнавам доста нови неща, желая да науча историята на България “, безапелационна е третокласничката Гергана от Враца. 

Първокласниците влизат в учебното заведение с първия звънец. „ Много ще изучавам и доста ще бъда благополучен “, безапелационен е първолака Валтер.

Баща му Борис Владимиров се надява да има баланс сред ученето и игрите

„ Радвам се, тъй като ми харесва да пиша, зная половината писменост “, добавя и първолака Елиас. Той е един от над 16 000 възпитаници в региона.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР