В пострадалите населени места от наводнението в общините Бургас и

...
В пострадалите населени места от наводнението в общините Бургас и
Коментари Харесай

Децата, пострадали при бедствието в Бургаска област, получиха събраните дарения

В потърпевшите обитаеми места от наводнението в общините Бургас и Камено бяха разпределени по лист движимостите, закупени със събрани близо 23 хиляди лв. на благотворителен концерт с базар. Той бе проведен през ноември от съдружие "Алианс за нашите деца ", Майки ГЕРБ и регионалната конструкция на Жени ГЕРБ-Бургас. Приоритетно бяха подкрепени деца от потърпевшите фамилии. Според потребностите им те получиха таблети, кревати, бюра, учебници и облекла. В селата Братово, Равнец и Тръстиково бяха построени детски площадки с пързалки, катерушки и люлки.

В предаването на даренията участваха депутатите от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, Галя Василева и Димитър Бойчев, както и общински съветници от Бургас и Камено, защото огромна част от събраната сума бе от техни персонални средства.

Преди месец потърпевшите фамилии получиха нови електро уреди на стойност повече от 100 хиляди лв., отпуснати от партийната дотация. От конструкция на партията в Бургас проведоха серия от благотворителни акции за потърпевшите. Ден след бедствието бяха събрани и извозени топли облекла, одеяла и движимости от първа нужда, доброволци помогнаха в чистенето на наводнените домове, а по-късно бяха изпратени кубици със сухи дърва за огрев и 150 матраци.

На съвещание на Министерски съвет по-рано през днешния ден стана ясно, че държавното управление ще отпусне спомагателни 1,4 млн. лева на общините Бургас и Камено за превъзмогване на последствията от наводнението на 25 октомври. Средствата ще бъдат обезпечени от запаса за непредвидени и неотложни разноски по Закона за държавния бюджет на България за 2017 година. Община Бургас ще получи 800 000 лева, а Камено 600 000 лева Средствата са предопределени за отчасти разплащане на осъществените действия по възобновяване на здания и инфраструктурни обекти, почистване на пътна мрежа, речни кревати и дерета от наноси.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР