В пострадалите карловски има належаща нужда от доброволци, които освен

...
В пострадалите карловски има належаща нужда от доброволци, които освен
Коментари Харесай

В Каравелово призовават доброволци да се включат в доставянето на храна и опазването на къщите от мародери

В потърпевшите карловски има належаща потребност от доброволци, които с изключение на да разчистват, да се включат в доставянето на храни и вода до откъснатите фамилии. Освен това - в Каравелово зачестяват сигналите за мародери, които обикалят и ограбват къщите на хората. Призиви за помощ се появиха и в обществените мрежи.

Всеки, който има опция може да отиде на място в което и да е от потърпевшите села и да помогне, защото обстановката продължава да е тежка.

" Пострадалите фамилии първоначално не престават да имат потребност от доброволци за разчистването на тиня и отпадъци от дворовете. Имаме потребност и от нова самодейност поради многото зачестили кръжи и мародери, които обикалят къщите. Призоваваме доброволци - наложително локални поданици, които да патрулират вечер с полицията, тъй като познават и могат доста по-лесно да разпознаят съмнителни лица и външни хора ", изясни координаторът на локалния спешен щаб

Това предложение е направено от полицията поради зачестилите сигнали за обири. Има потребност от доброволци, които да разнасят вода и храна. Засега има храна, само че въпреки всичко има потребност от още бутилирана вода, храна в консерви, спално долни дрехи - чаршафи, завивки, възглавници, матраци. Има огромна потребност от нови облекла, чорапи и обувки

Тъй като детската градина в Каравелово също е потърпевша, децата ще бъдат извозвани до филиала в Карлово, където ще стартират образователната година.

" Самата детска градина има потребност от 20 броя кревати, маси, столове, играчки - всичко обвързвано с това да може още веднъж да проработи детската градина "

Вижте още в директното включване на Мариела Хубинова

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР