Продължава почистването на засегнатите села в Карловско. Стотици доброволци и

...
Продължава почистването на засегнатите села в Карловско. Стотици доброволци и
Коментари Харесай

Въпреки помощта, техниката в село Слатина не достига за разчистването на щетите от потопа

Продължава почистването на засегнатите села в Карловско. Стотици доброволци и през днешния ден се включиха в почистването на домовете на хората. Въпреки тяхната помощ техниката в селото е незадоволителна, с цел да се оправи с вредите след потопа.

Оглушителният плач на булдозерите внася утешение измежду жителите на Слатина. Прави се нещо, с цел да се оправи селото. В същото време жена гледа по какъв начин багера отнася багажа ѝ. Когато машината отнася граденото с години, остава горчив привкус.



В Слатина техниката не доближава - Семко Семов цяла заран е разпределял доброволците, само че пратил някои в прилежащото село.

" Имаме камиони за през днешния ден, само че тежки товарачи няма. Фадромата, която беше на джипи през днешния ден, почива момчето по график. То си е от Ловеч, не може да товари и увисваме с 2 камиона - с тия дребните челните товарачи им повреждаме страничните, просто не са годни за това нещо ", изясни Семков.

Ня място е и следващата промяна военни, които идват да се борят с тинята.



Казир е на 83 години. Спомня си, че през 1947 година имало огромно наводняване в селото, само че не като в този момент. Сега гората слязла при хората, споделя той.

Цялата улица по протежението на реката е затънала под близо два метра пясък.Няколко пресечки по-нагоре, в спортния салон на бившето учебно заведение, откриваме Марин.



" Вижте къде живеем, вижте, това е пъкъл ", споделя той.

Българска национална телевизия: Колко индивида сте?

Марин: Бая хора сме, по двама трима индивида на легло спим

" Тук никой не идва да оказва помощ с нищо. Гледам събират храни, средства, тука не дават нищо на хората, забравени са ", разяснява и свещеник Йордан Стоянов.

Кметът на селото изясни на екипа ни, че до дни техниката ще стигне и до махалата.

" Дойдохме да чистим, само че ние дойдохме с кирки и лопати, само че както виждам нищо няма да можем да създадем, в случай че няма екскаватор, в случай че не пристигна камион да извозва ", сподели още Йордан Стоянов.

Това е следващият за потърпевшите, в Слатина, в който нищо не е както преди.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР