В последно време всяка домакиня се стреми да приготви възможно

...
В последно време всяка домакиня се стреми да приготви възможно
Коментари Харесай

Компотите БЕЗ варене, по които всяка домакиня лудна

В последно време всяка стопанка се стреми да подготви допустимо най-здравословната и вкусна зимнина за студените дни. В устрема си да не лиши наличието в бурканите от всичките тези потребни свойства на плодовете и зеленчуците, тя е в гонене на най-сполучливите и потвърдени предписания.

Днес ще споделим с вас рецептата за компоти без варене, които се оказаха същински шлагер. Крайният резултат е божествено апетитен и потребен десерт, с който да се възнаградим през зимата.

Истината е, че компотите без варене се получават само тогава, когато използваме меки плодове. Това може да са ягоди, малини, грозде, кайсии, боровинки и други. Добрата вест е, че можете да вършиме по два буркана дневно, без да се обременявате с огромни количества артикули.
Най-вкусните и потребни компоти без варене
Ето и продуктите, които ще са ви нужни за 720 мл буркан:

• около 150 гр меки плодове (ягоди,боровинки, къпини, малини, грозде, праскови, кайсии);

• 4 супени лъжици с връх захар.

Как се подготвят
 Вкусен и здравословен компот от ягоди Вкусен и здравословен компот от ягоди
Компотът от ягоди е вкусна и здравословна напитка. Предлагаме рецепта за компот от пресни ягоди и компот от ягоди за зима в буркани. И...

Най-напред измивате плодовете и по-късно ги поставяте в буркана. Допълвате го със студена вода до горе. След като извършите това, пресипвате водата в различен съд, добавяте захарта и оставяте на котлона да заври.

Отново връщате подсладената вода в буркана при плодовете. Веднага, откакто извършите това, поставяте авансово затоплена капачка с винт и затваряте доста усърдно буркана. Важно е също да отбележим, че капачките е целесъобразно да ги държите във вряла вода, до момента в който приготвяте сиропа за компотите.

Това е всичко, с което би трябвало да се съобразите, в случай че желаете да имате божествено вкусни и потребни компоти за зимата!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР