В последно време все повече се обръща внимание на т.нар.

...
В последно време все повече се обръща внимание на т.нар.
Коментари Харесай

Как да пътуваме често, но изгодно? 5 съвета за бюджетно пътуване

В последно време от ден на ден се обръща внимание на така наречен well-being, или богатство. Редица изследвания демонстрират, че тъкмо пътуването и почивката са тези, които ви оказват помощ да се чувствате по-добре и да живеете по-щастливо. Резултатите от изследване, оповестено през 2021 година от журнала Tourism Analysis, демонстрират, че хората, които постоянно пътуват надалеч от вкъщи, са приблизително със 7% по-щастливи от тези, които пътуват понякога. Интересно е, че изследването открива, че даже релативно късите пътувания имат позитивен резултат. Само 120 км от вкъщи са задоволителни, с цел да се усети разликата.

И по този начин, в последна сметка, с цел да сте по-щастливи, би трябвало да пътувате повече. Но по какъв начин това да не тежи на фамилния бюджет и има ли хитринки, които да употребявате, с цел да пътувате по-често, само че преференциално, ще разберете в идващите редове.
 Снимка 634210
Източник:

Пътувайте по модела " city break "

Напоследък от ден на ден пътешественици избират city break пътуванията - това са тези къси, само че пълноценни 3-4 дневни пътувания, които ви оказват помощ хем да се откъснете от всекидневието, хем да не надвишавате бюджета, само че и да не употребявате доста дни отпуск. Редица дестинации оферират чудесната опция да заминете в петък и да се приберете в неделя или понеделник. Такива са Барселона, Будапеща, Бари, Рим, Болоня и доста други. По този метод си подарявате малко, само че пълноценно пътешестване, което ви дава опция да се обогатите като опознаете нов град и просвета, както и да прекарате пълноценно време с най-близките ви, надалеч от ежедневните грижи.
 Снимка 634211
Източник:

Планирайте овреме

Ранното обмисляне е вашият най-хубав другар, в случай че желаете да спестите някой лев. И макар че през последните години доста хора избираха " last minute " почивките, множеството пътешественици към този момент се доверяват на добре квалифицираното пътешестване, планувано най-малко месец и половина преди датата на тръгване.

Организирайте пътуването си сами

По този метод ще имате цялостен надзор върху организацията и самото пътешестване, като в това време знаете къде отива всеки изхарчен лев. Може би в съзнанието ви изниква незабавно въпроса " Няма ли да изгубя доста време, организирайки независимо? ". Всъщност, въобще не е по този начин. Винаги можете да употребявате онлайн платформа за образуване на пътешестване, каквато е eSky.bg, която ще ви помогне да резервирате всеки детайл и то единствено с няколко клика. А следвайки и предния ни съвет за ранното обмисляне, вие ще имате опцията на мира да сравните цените на самолетните билети, настаняването, прехвърлянето и всичко належащо, а най-сетне да изберете най-изгодния и комфортен вид за вас, тъкмо по ваш усет.

Комбинарайте полет+хотел в пакет

Друго главно преимущество на потреблението на онлайн платформа за образуване на пътешестване като eSky.bg е, че можете да комбинирате Закупуването на пакет от платформата постоянно е в пъти по-евтино от закупуването им поотделно. По този метод пестите освен пари, само че и скъпо време, като имате опцията да изберете пакет, съгласуван с вашите потребности. Дали желаете да спите в 5-звезден хотел или пък да изберете по-бюджетен вид, от eSky.bg ще ви предложат разнородни пакети. Огромно преимущество на пакетите е, че имате независимост при избор на час на тръгване на полета и самолетна компания, съобразена с потребностите. Освен това, разполагате и с еластичност при избора на дати - на eSky.bg оферират както опция за избор на закрепени дати, по този начин и опцията за гъвкави дати. По този метод, можете да изберете избран интервал, в който желаете да пътувате, като пред вас ще се пресъздават най-хубавите предложения за пакети за този интервал. А най-хубавото е, че можете да избирате от доста дестинации и високо оценени хотели.
 Снимка 634212
Източник:

Проучете кои безвъзмездни атракции можете да посетите

След като сте организирали вашето преференциално пътешестване и то тъкмо по ваш усет е време да помислите по какъв начин да прекарате времето си пълноценно, без да инвестирате доста. Разбира се, че пътешествието до по-популярни дестинации допуска и визитата на най-известните забележителности, само че това не пречи да проучите авансово и други разновидности. Разгледайте разнообразни блогове и публикации на пътешественици, от които можете да научите за по-нестандартни и не толкоз скъпи атракции. Вдъхновяваща и потребна информация можете да намерите и в блога на eSky -

И в този момент, откакто разбрахте по какъв начин да организирате пътуването си бързо, елементарно и преференциално, е време да изберете дестинация и да стегнете багажа. Есенното презареждане е на крачка от вас!
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР