В последно време психолозите публикуват буквално хиляди статии за връзките

...
В последно време психолозите публикуват буквално хиляди статии за връзките
Коментари Харесай

4 навика на най-щастливите двойки

В последно време психолозите разгласяват безусловно хиляди публикации за връзките и изискванията, от които зависи дали техния дълготраен триумф.

Тези открития оказват помощ да разберем по какъв начин да превърнем една връзка от „ добра ” в „ страхотна ”.

Следват четири съвета, подкрепени от научни проучвания, които потвърдено оказват помощ на двойките да намерят благополучие и задоволство:

1. Изразявайте удивление и обвързаност.

Много от нас знаят по какъв начин да се сдобрят след скандал. Но в случай че вършим тези същите неща, преди да има спор, построяваме банка от позитивни усеща, която ни оказва помощ да преминем по-лесно през сложните моменти.

Това се случва, когато показваме любовта си без мотив. Неочаквано известия, дребна услуга, записка на хладилника. Натрупването на тази „ сметка ” ни прави по-склонни да продолеем наклонността да гледаме на колегата си отрицателно. Когато стресът ни прави раздразнителни, използваме нашия контейнер от позитивни усеща, с цел да си прощаваме. Идеята е да се търсят способи да оценяваме колегата си и да показваме тези усеща - когато времената са положителни.

2. Направете място за другия в мозъка си.

Животът ни е по-зает от всеки път. Главата ни е цялостна с имейли, есемеси и какви ли не сигнали. Децата ни желаят вниманието, което заслужават. Но до момента в който запълваме мозъка си с каква ли не информация, не осъзнаваме, че сме най-щастливи, когато запазим там място особено място за колегата си. Доволните двойки ни споделят, че изпълват това пространство с значима информация за обичания човек - от ежедневни елементи, значими дати и обичани храни, до по-дълбоки неща, които значат нещо за тях. Например, в случай че някоя ария припомня на колегата ви за специфичен миг от детството му, това познание става значима част от картата, която чертаете в главата си за него. Когато питате колегата си какво мисли за разнообразни неща, или по какъв начин усеща разнообразни аспекти от живота, това демонстрира, че ви е грижа и се интересувате от него. Двойките, които се обичат, пазят тези " любовни карти " и ги държат на напред във времето в мозъците си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР