В последно време можете да откриете на пазара продукти, които

...
В последно време можете да откриете на пазара продукти, които
Коментари Харесай

Естествените алтернативи на пастата за зъби

В последно време можете да откриете на пазара артикули, които са направени от 100% естествени артикули. Те оферират грижа за нашата персонална хигиена, здравето и хубостта.

Сред богатия избор от бебешка козметика, за тяло, за лице и по този начин нататък, можете да откриете даже паста за зъби с естествен генезис. В идващите редове ще ви представим други възможности на пастата на зъби, които могат да ви оказват помощ в случаите, когато сте останали без такава и не можете да си я купите.

Морска сол

Морската сол е един от доста положителните разновидности, които ни предлага природата за разчистване на зъбите. Нейните естествени съставки оказват помощ да премахнете микробите, да избелите зъбите и да ги поддържате здрави. Тя също по този начин може да помогне и на хората, които имат проблеми с венците, защото ги прави по-здрави и стопира възпалението.

Сложете малко количество от нея във вода, а по-късно потопете четката си. Веднага ще усетите зъбите си по-чисти.  Добавете и няколко капки етерично масло от мента, евкалипт или друго. Така ще усетите още по-голяма прохлада.

Сода за самун

Содата за самун има огромно приложение в семейството ни и като цяло за здравето. Ето за какво не е по никакъв начин учудващо, че я срещаме и при почистването на зъбите. Тя отстранява сполучливо плаката, избелва и прави венците здрави и стопира другите проблеми.  За да извършите паст, би трябвало да добавите към содата и ментово етерично масло. Направете фина паста от двете съставки и по-късно измийте зъбите си. Ще усещате непорочност и прохлада в устата си през целия ден.

Билки на прахуляк

Комбинирайте няколко билки, които са стрити на тънък прахуляк.  Добавете малко вода и получената примес измийте зъбите си. Ще забележите, че зъбите ви стават по-бели, а дъхът ви е пресен през целия ден. Също по този начин, билките ще оказват помощ за премахването на разнообразни проблеми и ще укрепят венците. Най-често те се употребяват и във водата за уста, която е предопределена за прекъсване на кървенето.

Кокосово масло

Ще приключим с него, защото то има мощно антибактериално деяние. Свикнали сме да го свързваме с козметиката за лице, тяло и коса, само че истината е, че може да помогне и за измиването на зъбите. Хубавото при него, че не е нужно да добавяте други неща. Просто сложете малко кокосово масло на четката си и изчеткайте зъбите.  Разбира се, в случай че желаете да подсилите действието му, можете да добавите морска сол или сода за самун.

Както виждате, природата се е погрижила даже за хигиената на устната празнина. Сега, можете да миете зъбите си, където и да се намирате – на палатка, на къмпинг или у дома, когато сте не запомнили да вземете паста за зъби. А за какво не и да замените купешката с домашна?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР