В последния работен ден на парламента Продължаваме промяната (ПП) и

...
В последния работен ден на парламента Продължаваме промяната (ПП) и
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП се атакуваха взаимно за проблемите в пътното строителство

В последния работен ден на Народното събрание " Продължаваме промяната " (ПП) и ГЕРБ взаимно се упрекнаха поради проблемите в пътното строителство.

Председателят на районната парламентарна комисия Настимир Ананиев упрекна ГЕРБ и Движение за права и свободи в блокиране на разплащането на пътни компании за поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Той акцентира, че заради липса на кворум в две поредни съвещания на комисията, не може да се удължи срокът на договорите за поддръжка и ремонт след 30 септември с още два месеца.

" Имахме желание да решим част от проблематиката, която искаше пътният отрасъл да бъде решена, като предложихме в сряда да се разплатим с всички правилни компании, в този момент, незабавно, тъй като считаме, че както бизнесът би трябвало да бъде правилен към страната, по този начин и страната би трябвало да бъде правилна към бизнеса. Сега не знам дали саботирането на районна комисия не е обвързвано с това един парещ картоф да остане при президента и служебния кабинет, само че за мене това е едно политическо двуличие и от партия ГЕРБ, и от партия Движение за права и свободи, само че и от самата камара на пътищарите ", съобщи Ананиев.

От ГЕРБ възразиха и упрекнаха ръководещите в безучастие.

Депутатът от ГЕРБ и някогашен районен министър Николай Нанков разгласи, че решението на Народното събрание от 20 април, с което се гласоподава разплащане единствено 50% на договорите, което ГЕРБ нападна, е позволено до разискване в Конституционния съд.

Нанков изрази очаквания то да бъде оповестено за противоконституционно.

" То създаваше един неповторим казус - да се заплати 100% на едни компании, техните компании, които бяха привиквани от един зам.-министър на финансите, а на останалите нищо. Точно тука се крие политическият разврат и политическата импотентност, да заблуждаваме българските жители, българският бизнес и вас, медиите, за, видите ли, нашето безучастие.

Тяхното безучастие, приказвам от негово име, за тяхното безучастие година и половина още веднъж да прехвърляме на ГЕРБ, на опозицията, на ГЕРБ, на Движение за права и свободи, на опозиционните партии виновността за тяхната отпадналост, изтощение, беззащитност ", добави Нанков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР