Очаква се Управителният съвет на държавните университети на Флорида да одобри нов приемен изпит за колеж

...
В последния опит на Флорида да промени образователната си система,
Коментари Харесай

В последния опит на Флорида да промени образователната си система, управляващият орган на държавните университети на щата се очаква да гласува в петък дали кандидатите за колеж могат да представят резултати от алтернативен тест на SAT и ACT.

Класическият тест за обучение или CLT е приемен изпит за колеж, популярен сред християнските училища и консервативните политически групи. Стартиран за първи път през декември 2015 г., тестът в момента се приема от повече от 250 колежи и университети в Съединените щати, според неговия уебсайт.

Ако бордът бъде одобрен, Флорида ще стане първата държавна университетска система, която приема CLT, съобщи New York Times.

АВРОРА, КОЛОДАРО - 1 НОЕМВРИ: Книгите са натрупани в класната стая за ученици, които следват афро-американски изследвания в гимназията Overland на 1 ноември 2022 г. в Аурора, Колорадо. Курсът по афро-американски изследвания на AP е част от национален пилотен клас, в който участват около 60 училища в цялата страна. --loading АВРОРА, КОЛОДАРО – 1 НОЕМВРИ: Книгите са натрупани в класната стая за учениците, които следват афро-американски изследвания в гимназията Overland на 1 ноември 2022 г. в Аурора, Колорадо. Курсът по афро-американски изследвания на AP е част от национален пилотен клас, в който участват около 60 училища в цялата страна. RJ Sangosti/MediaNews Group/The Denver Post/Getty Images

Двучасовият изпит от три части тества студентите по вербално разсъждение, граматика и писане, както и количествено разсъждение и позволява на учениците да получат достъп до резултати в същия ден на техния тест, се посочва в уебсайта на CLT.

ACT продължава малко под три часа, а SAT отнема около три часа, за сравнение.

Създателите на CLT казват, че той „се опира на източници, които са помогнали за оформянето на курса на западната интелектуална мисъл“ и „разглежда писанията на почитани от времето автори, пишещи от c. 400 пр.н.е. до наши дни“, което се различава от използването на пасажи от последните десетилетия в SAT и ACT, според техническия доклад на теста от 2018 г.

Заседанието на Управителния съвет е насрочено за 14 часа. петък. Групата се състои от 17 членове, 14 от които са назначени от републиканския губернатор на Флорида Рон ДеСантис.

Предстоящото гласуване на CLT бележи последната глава в продължаващата битка между DeSantis и College Board, организацията, която администрира класовете SAT и Advanced Placement (AP).

Новият колеж на Флорида се превърна в бойно поле в културната война на щата за образованието. New College of Florida се превърна в бойно поле в културната война на щата за образование. Томас Симонети/The Washington Post/Getty Images

По-рано тази година Министерството на образованието на Флорида блокира нов AP курс за гимназисти по афроамерикански изследвания, заявявайки, че нарушава държавния закон и няма образователна стойност. Бордът на колежа направи промени в курса на фона на критиките.

CLT вече започна да си проправя път в системата за висше образование на Флорида. Новият колеж на Флорида, чийто съвет на попечителите сега е доминиран от назначени от ДеСантис консерватори, беше първият публичен университет, който сигнализира за приемане на CLT за прием в колеж, в очакване на одобрение от борда.

New College се превърна в централна точка на републиканския кандидат за президент през 2024 г., докато той работи, за да освободи образованието във Флорида от това, което той нарича „събудена“ индоктринация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР