В последния месец и половина отбелязваме в посока на възстановяваме

...
В последния месец и половина отбелязваме в посока на възстановяваме
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ниската активност и влизането в полето на градската десница може да изиграят лоша шега на ПП

" В последния месец и половина означаваме в посока на възвръщаме на Политическа партия от позициите, в които се намираше от март до май. Има Такъв Народ остава покрай чертата на парламентарната преграда, само че въпреки всичко е под нея. При тази картина ни чака 7 или 8-партиен парламент ". Това съобщи социологът Димитър Ганев във връзка днешните данни на " Тренд " за това, който ще влезе в Народно събрание, в случай че изборите са през днешния ден.

" Политическа партия са доста гъвкави - бързо могат да усилват поддръжка, само че и толкоз бързо тя да падне. Това е особено за обединения, които нямат корав електорат като ГЕРБ да вземем за пример. Виждаме по какъв начин през последните няколко изследване тя резервира % си. Ниската изборна интензивност може да изиграе неприятна смешка на " Продължаваме промяната ". В резултатите на Демократична България не проличава някаква ерозия. Вижда се, че Политическа партия през април и май влезе в електоралната територия на Демократична България поради по-ясните позиции. Политическа партия обаче рискува да дистанцира всеобщия градски българин с прекомерно нахлуване в полето на градската десница. Хората се интересуват от цените и инфлацията, само че това не е мощна тематика за партията на Петков и Василев. Ако има коалиция сред Политическа партия и Демократична България, най-важно е по какъв начин ще го опишат. Препоръчвам на " Демократична България " първо да подреди листите си преди да стартира договаряния. Това ще е извънредно комплицирана коалиция сред коалиция с три партии и Политическа партия. Партията на Стефан Янев понижава поддръжката си, тъй като не чуваме никаква позиция на фона на турболентните политически събития през последните месеци. Не споделям, че този тренд не може да се обърне ", сподели още Ганев.

" Съставянето на кабинет няма кой знае какви шансове. Не мисля, че щеше да има разлика, в случай че мандатът беше връчен на Демократична България, тъй като ключът не е в тях, както не е и в Българска социалистическа партия. Въпросът е дали Политическа партия и Има Такъв Народ ще съумеят да седнат на една преговорна маса. Малко евентуално ми се коства Слави Трифонов да седне и да договаря с Кирил Петков. Румен Радев прави жест към редовите социалистите, с цел да не се дистанцира на фона на така и така влошените връзки със " столетницата ", сподели още социологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР